2004-11-30
 
DEN HAAG - 7°C hier, en zelfs in Helsinki vriest het nauwelijks.

helsinki

Helsinki?! Ja - het gaat door, vanaf volgend jaar werk ik voor de R&D-afdeling van Nokia in Helsinki, Finland. Ze (eh, we) maken allerlei leuke apparaatjes met Linux enzo, en ik ga me o.a. bezighouden met mail en messaging.

Tja, het is tijd het vaderland te verlaten, en mijn, eh, licht te laten schijnen over de subarctische duisternis.

Ik moet me maar een beetje inlezen, in Finland, Helsinki (waar ze uiterst snelle bussen hebben ;-), de Finse taal, toeristische dingetjes. In het weekend zijn Stockholm en Tallin dichtbij via de boot. Voor het laatste nieuws is er gelukkig de Helsingin Sanomat in het Engels, en Six Degrees (die ze wellicht beter Minus Six Degrees hadden kunnen noemen...). Ik ben al een beetje bekend met de Finse muziek, zoals Sonata Arctica en Nightwish. En ik ga me maar een beetje verdiepen in Sibelius, de beroemdste klassieke componist (Finlandia).

Ik hoop maar dat het leven er niet al te depressief is; het WHO zelfmoordcijfer onder mannen is wel bijna tweeënhalf maal zo hoog (32,2 per 100.000) als in Nederland. Vrouwen plegen veel minder vaak zelfmoord... In de landen van de voormalige Sovjet-Unie is het allemaal een stuk beroerder overigens, met een topper van 80,7 voor Litouwen.

sendxmpp

Mijn programmaatje sendxmpp doet het ook prima; ik krijg behoorlijk wat reacties, en een toenemend aantal mensen gebruikt het (MartinH!) bij hun software. En iemand in Planet Apache ontdekte het ook. Toegegeven, nadat ik het programma had geschreven, ontdekte ik dat het idee niet helemaal origineel was. Dus heb ik de features van soortgenoten (TLS, chatrooms) ook geïmplementeerd, zodat ik in ieder geval de featurelist-checkbox-competition kan winnen...

Ik wil er eigenlijk nu geen extra features meer aan toevoegen; maar wellicht wat andere tools die het gebruik nog eenvoudiger maken. Bijvoorbeeld, integratie met monit (om servers in de gaten te houden) of een agent om online-dingen bij te houden (Debian security update, nieuwe kernel versie, nieuwsflits, ...)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger