2004-11-23
 
DEN HAAG - 10°C. Bewolkt maar met een zonnetje.

Morgen vlieg ik naar Finland voor wat besprekingen met Nokia - ik ben benieuwd. Of, zoals de Finnen zeggen: ?! Wat zeggen Finnen?? Hopelijk kan ik wat foto's maken.

smaak

Paul Graham schrijft over smaak bij het ontwerpen van dingen, in het bijzonder software:
Saying that taste is just personal preference is a good way to prevent disputes. The trouble is, it's not true. You feel this when you start to design things.
Tja, Alexanders Quality without a name, ook al uitgewerkt in Pirsigs The Art of Motorcycle Maintainance.

Laat ik proberen mijn goede smaak te gebruiken bij het ontwerpen en onderhouden van mijn eigen software.

Mijn eigen projectjes zijn behalve nuttig voor anderen, met name bedoeld om er wat van te leren. Vandaar ook mijn fascinatie met het toepassen van allerlei uitgebreide theorieën op programma's van een slechts paar honderd regels. Mijn huidige projectjes zijn grotendeels af. ttb kan nog wat GUI-liefde (smaak!) gebruiken, sendxmpp nog wat kleine dingetjes, en gnuvd is al tijden in onderhoudsmodus.

Ik probeer deze programma's binnen afzienbare tijd tot versie 1.0 te laten komen. En weer eens wat nieuwe interessante ideeën te verzinnen!

misc

Bereken de lichtsnelheid met chocola en een magnetron. Spoiler: de snelheid is 299792458 meter per seconde - per definitie. De meter is afgeleid is van de lichtsnelheid, niet andersom.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger