2004-10-17
 
DEN HAAG - Regen, 11C. En door die regen liep ik 39:29! En dat terwijl ik me deze week nog afvroeg of en wanneer ik de 40-minutengrens zou doorbreken. Maar het ging goed; ik had wat minder aan :-), meer geluk met het verkeer, en ik liep gewoon harder. Applaus voor mezelf! :-)

bezoek

Zaterdag kreeg ik Opal en Arean op bezoek - meer dan een jaar geleden dat ik hen voor het laatst zag. Arean zag ik vorig jaar juli (incl. klein auto-ongelukje :-), Opal voor het laatst tijdens kerst 2002 in Chicago. Maar ik lunchte met haar zusters bij MK Restaurant in Bangkok in maart. Het was erg leuk ze weer te zien! Maar ja, wat kan ik ook anders zeggen, ze lezen dit waarschijnlijk zelf :-)

Ik had me een beetje ingelezen in de vele wetenswaardigheden van Den Haag, zodat ik kwistig kon strooien met trivia terwijl we door de stad wandelden. Zoals over de Ridderzaal, die gebouwd is van 1248 tot 1280 en voltooid door de later vermoorde Floris V. De bouw is echter begonnen door graaf/koning Willem II (1228-1256), niet te verwarren met stadhouder Willem II (1626-1650), of koning Willem II (1792-1849).

Wikipedia is nu ook mobiel beschikbaar; natuurlijk kon je de database altijd al downloaden, maar hier zijn instructies om op een PDA door de encyclopedia te bladeren, mbv. een shareware/crippleware programmaatje Tomeraider (tip: MartinW).

Mijn gasten hadden natuurlijk ook snel genoeg van mijn achtergrondinformatie :-), dus we dronken wat bij het Goude Hooft, en aten daarna wat bij een Indonesisch restaurant - ik at bami met geitenvlees, dat echter niet al te verrassend smaakte.

Het was een bliksembezoek, te kort enzo, maar het duurt waarschijnlijk geen jaar voordat ik hen weer zie; februari 2005 is hun bruiloft in Bangkok. Dat wordt nog interessant, een Thaise bruiloft. Ben benieuwd of ook 'stukjes' doen, een Thaise ABC ofzo (*oef* 76 'letters'?!).

software

Ik heb mijn programmaatje om Teletekstpagina's te bekijken een beetje opgeschoond (herschreven). Ik heb Dive Into Python nog eens doorgelezen, zodat mijn Python-code er wat meer uitziet als Python. Het #pygtk-kanaal op IRC (Gimpnet) bleek ook nuttig. Maandag of dinsdag een nieuwe versie.

De minst slechte muziekspeler voor het GNOME-bureaublad die ik ken is Rhythmbox, ooit begonnen als iTunes-kloon, maar nu met een wat eigen karakter. Ik ontdekte een bug in de Debian/unstable-versie, dus gebruikte JHBuild om de laatste versie uit CVS te halen. Nou ja, uit Arch.

Gebouwd, gestart, crash?!! WTF?

Breakpoint 1, rb_shell_construct (shell=0x8191028) at rb-shell.c:860
(gdb) list
855				pathname = g_build_filename (rb_dot_dir (), "rhythmdb.xml", NULL);
856	
857			rhythmdb_exists = g_file_test (pathname, G_FILE_TEST_EXISTS);
858			
859	#ifdef WITH_RHYTHMDB_TREE
860			shell->priv->db = rhythmdb_tree_new (pathname);
(gdb) p pathname
$4 = 0x81da758 "/home/djcb/.gnome2/rhythmbox/rhythmdb.xml"
(gdb) s
rhythmdb_tree_new (name=0x1 <Address 0x1 out of bounds>)
    at rhythmdb-tree.c:769
?!! De parameter is kapot; multi-threaded hel of iets anders?!

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger