2004-10-01
 
DEN HAAG - Donderdagavond.

final bug

Deze week heb ik het erg druk met het schrijven en installeren van software, en het oplossen van de spreekwoordelijke final bug. De final bug is die allerlaatste fout in software die nog gefixt moet worden. Computer-god Donald Knuth denkt dat het aantal fouten asymptotisch afneemt, en geeft zijn TeX daarom versienummers die naderen naar pi (op dit moment zijn we bij versie 3.141592; zie ook zijn error log).

In de EchteWereldTM loopt het iets anders met bugs. Ze verstoppen zich een hele tijd, en lijken dan eerder asymptotisch toe te nemen richting die verticaal, beter bekend als deadline :-)

Natuurlijk is het ontwerpen en schrijven van nieuwe software een stuk interessanter dan het verhelpen van kinderziektes [in software], maar ja - het hoort erbij. Extra leuk is het zoeken van verbetering (of niet?!) in de homedirs van afwezige mede-hackers, aangezien CVS niet altijd het laatste woord blijkt... *zucht*. Gelukkig kon ik me de woorden van Anthony Robbins herinneren, en doorstond ik alle beproevingen met een glimlach. Nou ja, *bijna*.

Ik ontdekte dat ik mijn mail zo'n vijfmaal sneller kon downloaden met retchmail dan met fetchmail. Da's best aardig; alleen vraagt retchmail zich niet af of een bericht misschien al eerder gelezen was, en blijft 'ie dezelfde berichten steeds opnieuw downloaden. En dus moet ik berichten meteen verwijderen... En apt-get besluit fetchmail maar te verwijderen als ik retchmail installeer! Maar verder best aardig...

Het ongedocumenteerde MSNP9-protocol gedocumenteerd.

geluid

Ik beluisterde het werk van Shadow Gallery; klinkt erg goed. Sympho-rock. Soms een beetje als een wat hardere Pink Floyd (maar minder saai ;-), soms als Dream Theater in hun "When day and dreams unite"-periode. Ze weten hoe ze hun instrumenten moeten bespelen ("Stilleto in the sand"). Of over de moderne communicatie (erg treffend voor mij...):
The way you come to me is such a mystery
I just reach out and connect
A thousand miles from me and yet it's all right here
It's electric on a silver thread
I never see your face you're such a mystery
Where you are I can only guess
Addictive screens
I just cannot turn away
Where are you anyway?

(uit: Mystery)

misc

Morgen begrafenis.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger