2004-10-10
 
DEN HAAG - aardig zondag. Licht bewolkt, 11C. Zo vertelt mijn Gnome Weather Applet, zodat ik ook niet steeds naar buiten hoef te kijken - wat een productivity booster!!!

Hardlopen ging een tandje trager dan vorige week; 43 minuten.

Ik dronk gisteren wat koffie en at wat Chinees met JeanetteG; erg gezellig. Ze is nogal into de spirituele kant van het leven, en dan met name de aspecten die ik onz^H^H^H niet direct begrijp. Interessante om de vele verschillende betekenissen van woorden als 'energie', 'dimensie' etc. door elkaar te horen. En ik ben nu weer een beetje bij in de wereld van reiki, tarot, astrologie (Wikipedia laat zelfs beide kanten aan het woord!), psychometrie, enz.

Ik opperde nog dat de combinatie van voodoo en acupunctuur wellicht mogelijkheden bood om mensen op afstand te genezen (denk aan de "Flying Doctors"). Maar helaas, terwijl acupuntuur wel enigszins door wetenschappelijk onderzoek gesteund wordt (hoewel placebo-naalden soms ook goed werken!), geldt dat niet voor voodoo. Nog niet, moet ik zeggen, de wetenschap is nog niet zo ver...

Hmmmm... mijn paspoort is verlopen; ik kan geen nieuw paspoort aanvragen in Den Haag, maar zal naar Hellendoorn moeten. *zucht*.

wikipedia

Ik maak nog veelvuldig/overmatig :-) gebruik van Wikipedia. Hier enkele tips - nu met plaatjes!

Snelzoeken in Wikipedia met Firefox

Steeds meer mensen gebruiken de FireFox webbrowser; die is tamelijk veilig, snel etc. Maar de browser heeft ook wat aardige functies, zoals slimme bookmarks (misschien kan Internet Explorer dit ook?). Ga naar de de Bookmarks manager, kies New bookmark; een venstertje zoals aan de rechterzijde verschijnt. Vul het zo in (kies eventueel http://nl.wikipedia.org/wiki/%s voor de Nederlandse versie), Ok, en typ nu in de adresbalk enc den haag. En de The Hague-pagina van Wikipia verschijnt!

Dit kan natuurlijk met meer sites...

Willekeurige pagina

Ook leuk voor de dagelijkse weetjes is om een willekeurige pagina uit Wikipedia als startpagina te gebruiken. Voor de Nederlandstalige versie, gebruik: http://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:Randompage, en voor de Engelstalige: http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Randompage.

broodje aap

Er zijn vele urban legends oftwel broodje-aapverhalen. Ik vertel ze zelf ook wel eens :-) zonder me te realiseren dat ik gewoon ergens een verhaal opgepikt heb dat wel aardig klonk. Maar eigenlijk is het beter ze eens te controleren... dankzij sites als straightdope, snopes en vele andere, is het gelukkig niet zo moeilijk wat onderzoek te doen. Het overgrote deel van de verhalen is in ieder geval niet waar. Twee voorbeelden die ik de afgelopen week nog gehoord heb: En het staat op het internet, dus het moet wel waar zijn!

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger