2004-10-21
 
DEN HAAG - 14C; bewolkt maar zonnig.

put

Woohh! De Haagse tramtunnel (de gemeente spreekt zelf liever over Het Souterain) is het afgelopen weekeinde eindelijk geopend! Eigenlijk had de opening in 2001 moeten plaatsvinden, en werd de oospronkelijke 140 miljoen euro met bijna 100 miljoen overschreden, maar ach, dat zijn maar details.
DEN HAAG - Oud-wethouder Meijer van verkeer zegt in zijn afscheidsinterview met de Haagsche Courant dat er geen echte fouten zijn gemaakt bij de bouw van de tramtunnel. "Wel kan er geleerd worden van de ervaringen", aldus Meijer.
Dat was in 2000, en toen moest het ergste nog komen. De experimentele bouwmethode kwam niet echt uit de verf, overal doken lekken op. Het zwarte-pietenspel kon beginnen! En de scherpe onderhandelaars van de gemeente namen alle schuld op zich, belastingbetalers hebben immers geld genoeg.

Maar laat ik niet te negatief doen over wat kleine rimpeltjes bij dit geweldige project. De tunnel levert de trams in de binnenstad zo maar vier hele minuten tijdwinst op

ttb

Onlangs berichtte ik al over mijn teletekst-browsertje tb in Python/GTK+. Ik begrijp nu wat meer van meer van Python :-) en heb de code herschreven. De nieuwe versie heet ttb (voor.... teletekstbrowser, suggesties voor betere naam zijn welkom!).

De volgende nieuwe features zijn beschikbaar:

Hier is de code. Vereisten zijn Python 2.3 en PyGTK 2.x. Code en Glade/XML staan allemaal in hetzelfde bestand, zodat er verder geen installatie nodig is. Licentie: GPL.

Genoeg geschreven over zo'n triviaal programmaatje :-)

misc

Vandaag eindelijk eens een aardappel gegeten bij mijn huisgenote Kate en Hot Potato. De foto toont de wagen nabij de Hofvijver, en mijn door schaduwen icognito huisgenote. De gevulde aardappel (met zure room en bieslook) smaakte overigens heerlijk. <shameless plug>aanrader!</shameless plug>.

Mijn muis in MouseSystems-mode gezet, ipv. Microsoft-mode. En nu doet mijn middelste muisknop het ook; in FireFox betekent middelklik "open link in nieuwe tab". Geweldig!

Naast die muis heb ik nu ook headset gekocht van kwaliteitsmerk Trust; nu kan ik nog vaker bellen met mijn allerbeste vrienden!

Zo nu en dan heb ik de neiging van Scheme en/of Lisp te gaan programmeren; emacs is natuurlijk belangrijk. Of guile... Om Scheme te leren heb ik vaak Structure and Interpretation of Computer Programs (online) van Abelson/Sussman gebruikt. En nu ontdekte ik dat ook hun colleges online beschikbaar zijn. Wow.

Jamie Zawinksi legt uit waarom de xscreensaver 'unlock' dialoog er zo lelijk uitziet.

But now I've taken my leave of that whole sick, navel-gazing mess we called the software industry. Now I'm in a more honest line of work: now I sell beer.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger