2004-09-24
 
DEN HAAG - De herfst is in Nederland... Regen, wind, storm... Drukke week, en ik ben *moe*. Maar het is vrijdag.

n+1

Ik ben deze week ook druk met een software release; de projectleider is even afwezig, en ik moet proberen de zaak in de juiste banen te leiden. Natuurlijk komen op het *aller*laatste moment nog allerlei problemen naar boven. Dingen die niet werken. Als mensen gedwongen worden om alle plooien nu echt glad te strijken, blijken er altijd wat misconcepties te bestaan, en n+1 problemenuitdagingen. Hopelijk zijn ze nu de wereld uit, en kan de test beginnen. Morgen moet dat gebeuren.

tjakkaa

Tijdens de frustrerende uren is het goed om een beetje positief te blijven denken. Ik had op mijn oren de motiverende woorden van Anthony Robbins, die mij bezwoer om zeven dagen lang geen enkele negatieve gedachte te koesteren. Tot dusverre lukte het aardig, hoewel er enkele frustrerende momenten waren waarbij negatieve gedachten slechts met moeite geweerd konden worden... <vul in smiley met rollende ogen>. Op de terugweg beluisterde ik nog wat meer motiverende woorden, en die gaven me voldoende energie om m'n kamer eens op te ruimen. Indrukwekkend resultaat, aangezien ik al sinds mijn vroege jeugd een diepgewortelde fobie tegen het opruimen van m'n kamer heb :-). Ooit liep ik bij Robbins-wannabee Emile Ratelband over de hete kolen, maar da's gewoon een trucje.

Voor wat meer creativiteit beluisterde ik Edward de Bono. Zijn laterale denken bestaat uit een aantal nuttige technieken om 'out-of-the-box' te denken.

oorlog

En nadat mijn positiviteit en creativiteit weer op peil zijn, ben ik nu Sun Tzu's The Art of War aan het beluisteren, het klassieke relaas over oorlogvoering, uit ca. 500 v. Chr. De Diepe Wijsheid ontgaat mij vooralsnog een beetje. Maar misschien moet ik de Chinese versie proberen!

De opbeurende woorden over hoe ik vijandelijke legers kan verslaan (slagschip op A3!) sloten naadloos aan op het nieuwe Rhapsody-album, Symphony of the Enchanted Lands II oftewel In de Ban van Heavy Metal. Überbombastica. Edelkitsch.

misc

Firefox heerscht:"Inspired by the Bible Toolbar extension for Firefox, Billistic made Pornbar.". Het expat-leven in Bangkok; er is zelfs een Bargirl Evaluation Form. En Debian is geweldig, maar om je nu te laten tatoeeren?!! En hij is niet de enige!

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger