2004-08-11
 
DEN HAAG - Zondagavond (of maandagochtend...). Sterker nog, het is alweer dinsdagavond! Het weekeinde is definitief voorbij. En na de hitte heeft de regen z'n weg ook weer gevonden... Als een van de laatste der Mohicanen ging ik *niet* in korte broek naar kantoor.

Was zaterdag nog even in Amsterdam, zag de laatste restanten van de roze grachtenparade; zondag kwam MartinW op bezoek; had hem een tijd niet gezien, behalve op elektronische wijze. Ik wacht nog steeds op zijn blog! We bespraken wat interessante businessplannen, volgens het bekende dot-com drie-stappen-patroon:

  1. Flitsende webpagina
  2. ???
  3. Winst!

stilte

Mijn Gembird MP3-speler weigerde dienst... het LCD-schermpje toonde alleen nog maar onzin, *zucht*. Ik heb het "ter reparatie" aangeboden; nou ja, over drie weken(!) zal ik wel een nieuw exemplaar krijgen. Ik koester nog de hoop dat mijn exemplaar net dat ene uit miljoenen was dat niet helemaal goed werkte...

Voor de Mac is een programmaatje ISpeak, dat webpagina's in gesproken tekst omzet, die je vervolgends op je iPod kunt beluisteren. Aardig idee om tijdens het woon-werkverkeer, of tijdens het hardlopen het laatste nieuws te lezen. Helaas werkt iSpeak alleen op de Mac, alleen met een iPod, en kost het $12,95. Maar... vrees niet! Want hier is ikPraat:

% links -dump http://www.nu.nl | gst-launch filesrc location=/dev/stdin ! festival ! mp3audio ! filesink location=news.mp3
Maar goed, nu moet ik eerst wachten tot m'n MP3-speler terugkeert... *zucht*. En gstreamer even debuggen...

misc

Ik moet maar weer eens een gnuvd-release (mijn woordenboekprogrammaatje) doen. Ik heb wat patches van verschillende mensen ontvangen, en die ook geintegreerd. Het programma JustWorks(tm), en mensen lijken het nuttig te vinden. Ik heb niet zoveel features die ik nog toe wil voegen; maar in ieder geval wil ik de GNOME-frontend (gnovd) verwijderen, en vervangen door een nieuwe, gebaseerd op GTK+ versie 2.x.

Ik heb nog wel wat ideeen voor hobbyprojectjes, en hier en daar ligt al wat code, maar de tijd ontbreekt een beetje. Nou ja, de tijd is er wel, maar niet de aaneengesloten geconcentreerde uren. Misschien moet ik verhuizen naar een saai oord zonder internet maar met laptop.

moooo!

Uit de linux kernel mailing list:
Subject: Re: /dev/hdl not showing up because of fix-ide-probe-double-detection patch
From:	 Alan Cox <>
Date:    Mon, 09 Aug 2004 20:06:13 +0100

On Llu, 2004-08-09 at 19:19, Tupshin Harper wrote:
> Doing a google search on "M0000000000000000000" shows that there have a
> been a handful of reports of maxtor drives showing this as the serial
> number, but I don't see any explanation of why.

Thanks. Well thats easy to special case. Wonder what kind of a cow the
Maxtor was having that day 8)

M00 indeed
Alan

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger