2004-08-19
 
DEN HAAG - Donderdagochtend alweer. Hoogste tijd om mijn blog eens bij te werken. Ik heb weer een werkende bankpas! En meteen ben ik eens wild geld aan het uitgeven, zoals aan mijn huur!

De foto's komen overigens allemaal uit Den Haag (niet uit Vietnam); om maar eens te laten zien dat Den Haag ook mooie kanten heeft (en dat ik de kunst der fotografie slechts matig beheer...)

gcc

Drukke week (zoals altijd...). Maar boekte gelukkig de nodige vooruitgang. Fixte een buslading bugs, o.a. nadat ik had ontdekte dat -Werror niet -Wall impliceert. Wie niet weet waarover ik het heb - het gaat over gcc-opties, en gcc (g++ in dit geval) is het programma dat gebruikt wordt om door mensen geschreven programmacode om te zetten in machinecode die door een computer uitgevoerd kan worden. En gcc heeft tegenwoordig zelfs een eigen nieuwsbrief, geschreven door mijn oude Franse makker Mathieu. Over gcc later meer. Maar niet vandaag.

vietnam

Alles alles goed is, zit vader nu in Vietnam (en uitgebreider, in het Engels). Ik was er zelf ongeveer twee jaar geleden, en mijn huisgenoten (een stel) hebben elkaar daar in ontmoet (in Hoian). Kortom, ik heb een sterke band met Vietnam! Vanmiddag heb ik enkele elektronische woorden gewisseld met vader; hij maakte het goed (maar wel oppassen!), afgezien van het feit dat hij geen mail kon versturen vanaf zijn laptop. Dat komt natuurlijk omdat zijn Nederlandse provider geen smtp-mail wil doorsturen vanaf een Vietnamees netwerk. Daar zijn verschillende oplossingen voor waarop ik nu niet inga :-)

Terug naar Vietnam. Vietnam is een heerlijk vakantieland; er is zoveel te zien. Prachtige natuur, witte stranden, pittoreske steden, vriendelijke mensen. De twee grote steden zijn Ho-Chi-Mhin-Stad (Saigon) in het zuiden en Hanoi in het noorden. Ik wil hier niet ingaan op de politieke verwikkelingen in het verleden, maar volsta met te zeggen dat alle Vietnamezen een groot respect hebben voor "vader des vaderlands" Ho Chi Minh, aan welke kant ze ook stonden in de Vietnamese "burgeroorlog" van 1961-1975. En dat de Amerikanen de strijd uiteindelijk toch gewonnen hebben, niet met soldaten maar met dollars... Veel Vietnamezen zijn behoorlijk materialistisch, en werken (met succes) hard voor hun geld, hetgeen dan weer tot jaloezie leidt, bijvoorbeeld in Thailand.

Hoewel het kapitalisme de straat regeert, zijn nog steeds de, inmiddels stokoude, communistische machthebbers aan het bewind. En die houden de touwtjes nog tamelijk strak in de trillende handen. Regelmatig gaan er nog mensen achter de tralies wegens het "misbruiken van democatische vrijheden", wat zoveel betekent als iets zeggen dat de regering niet zo bevalt. *Ergens* (Tahiti?) las ik een boekje van een Nederlandse vrouw die in 1991 Vietnam bezocht, en overal een "geheim agent" meekreeg. Tien jaar later was de situatie al een stuk verbeterd... Maar toerisme wordt beperkt tot de kuststrook; daar wonen de westers-georienteerde mensen. De rest van Vietnam blijft voor de meeste toeristen onzichtbaar. Ik was zelf ooit in Vinh [IE-only :-(] (op doorreis naar Laos). Daar was het allemaal wat minder toeristisch. Een nachtmarkt om drie uur 's nachts, van het soort dat in Europa sinds de middeleeuwen niet meer aangetroffen wordt :-) En westerlingen zijn er nog een bezienswaardigheid.

Vietnam is een geweldig vakantieland. Zoals gezegd, prachtige stranden en vriendelijke mensen (al zijn mijn huisgenoten het daarover niet helemaal eens...). En veel interessante bezienswaardigheden, o.a. uit de oorlog. De Cu-chi-tunnels, oorlogsmuseum, het mausoleum van Ho-Chi Mhin. Hmmmm... misschien moest ik er nog maar eens naar toe gaan. Ik herinner me hoe ik voor US$ 1,- een heerlijke maaltijd kocht bij de Bodhi Tree in Saigon; voor een 50 cent kun je er nog een groot glas Bia Hoi (lokaal bier) bij krijgen. En voor US$5 per nacht in een redelijk hotelletje.

[in Vietnam wel altijd oppassen met vrouwen die met je willen trouwen...]

dragon flame

Remember, proud brothers... everything is possible... when you let the mystic power of the dragonflame burn in your heart... believe it... ...it's the dragonflame!
Ten kantore doet de ridder-rock het goed; Rhapsody blijft favoriet, maar ook Symphony-X en Sonata Arctica doen het goed. Met Hammerfall in opkomst. Maar goed.

Ik ben zelf eigenlijk wel erg benieuwd naar de nieuwe Fates Warning; en het schijnt dat de mannen van Queensryche bezig zijn met Mindcrime II!!!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger