2004-08-05
 
DEN HAAG - Donderdagavond. Vanavond maar eens op tijd naar bed.

Enkele dagen geleden overleed de Franse meesterfotograaf Henri Cartier-Bresson; als ik toch eens *zo* zou kunnen fotograferen... Zie zijn fotos over bijv. landschappen en retrospectie.

terras

Ontmoette Louise, die net een dagje gezond had in Kijkduin. Ze heeft een al even rusteloze ziel als ik, en we bespraken vele uithoeken van de wereld die we al bezocht hebben, of die nog op het programma staan. Het weer leende zich bij uitstek voor het op het plein drinken van witbier... ik had ook enkele flesjes in de koelkast staan, en net toen die op dreigden te raken... raakten ze ook op! En kwamen mijn huisgenoten (na drie weken Kenia) weer thuis. Tot mijn opluchting bleek ik inderdaad de juiste kat uit het asiel te hebben opgepikt :-)

werk

Na alle opwinding was ik vandaag nogal *moe*. Toch slaagde ik er in nog het nodige te doen. Maar het is belangrijk scherp te zijn bij schrijven van software - het verschil tussen een goede oplossing voor een probleem, en helemaal geen oplossing. Vandaag had ik wat lol met std::mem_fun en vrienden.

arbeidsamfetaminen

Tijdens het werk is het aardig om wat muziek te beluisteren; er blijkt een redelijk groepje liefhebbers van de ridderrock van Rhapsody; maar ook Symphony X doet het goed, met het het prachtige Accolade II. Ik beluister hun oudere werk, zoals het sober getitelde Divine wings of tragedy. Überbombastica. Edelkitsch. Geweldig.

wat de toekomst brenge moge...

Ik ben me ook eens wat aan het bezinnen op mijn toekomst. *In principe* moet ik hier aan het eind van deze maand vertrekken. Nou ja, aangenomen dat mijn huisgenoten dan een ander huis hebben gevonden, wat niet *heel* waarschijnlijk is. Maar ik moet het initiatief natuurlijk in handen houden. Wat wil ik... hier blijven, reizen? Ik heb nog immer de wens om ergens ver weg te gaan werken, en ben op dat vlak bezig met dingen. We zullen zien wat daar uitkomt... Voorlopig blijk ik maar even free-lancen, hetgeen goed past bij mijn ongebondenheid. (Trouwens, freelancer betekende oorspronkelijk (in de Middeleeuwen) "vrije lansier", oftewel, een huurling....)

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger