2004-08-25
 
DEN HAAG - Dinsdagavond. Net terug van zus; weer eens goed gegeten en mijn nichtjes gezien. Jasmijn kan springen - eindelijk, na lang oefenen, olympische inspiratie etc., kwam ze los van de grond. En blij dat ze was :-)

Zelf heb ik twee dagen van intens codekloppen achter de rug; ging best aardig, moet ik zeggen. Maar wat moest ik zonder emacs? (Huh - wat is Emacs?!)

blairwitch

Maandagavond. Terug van het hardlopen. Hardlopen door een duister bos is al enerverend, vanavond nog meer. Eerst een stel duistere figuren die in een eh meningsverschil leken verwikkeld. En toen midden in het bos iemand, stilstaand zittend op een scooter, onverlicht. Hmmmm... spannend genoeg om mij te nopen mijn sleutelbos op tactische wijze in mijn hand te houden. Maar niet spannend genoeg om mijn rondje voortijdig te beeindigen. Er liepen ook mensen met zaklantaarns rond, en bij het verlaten van het bos werd ik opgewacht door... een politieauto! Die bleken echter niet geinteresseerd in een eenzame hardloper. Maar er was iets gaande...

Vandaag was ik tamelijk energiek, en schreef een behoorlijke hoeveelheid code. Het project loopt echter ten einde, en het is nu met name wat bugfixing, en hier en daar toevoegen van functionaliteit, en het aanpassen van bestaande code aan de nieuwe situatie. Binnen twee weken ofzo zal mijn rol wel uitgespeeld zijn. Ik heb besloten me niet als loonslaaf te laten inlijven, hoewel dat wellicht wel interessant zou zijn. Maar mijn vrijheid is me veel waard, en er zijn nog wat dingen die ik wil proberen.

springbok

Dit weekeinde keek ik rugby met Louise in een Amsterdams cafe. Het was de wedstrijd tussen Zuid-Afrika (Springbokke) tegen Australie (Wallabees), de finale van het Tri-Nation-toernooi (de All Blacks van Nieuw-Zeeland doen ook mee). Hoewel ik de basisregels van het spelletje inmiddels wel kende -- ik zat tenslotte tijdens het wereldkampioenschap in Australie, blijft het lastig om te volgen.

(Terzijde: het moderne voetbal en rugby kennen een gemeenschappelijke oorsprong in de 19e eeuw. Volgens de legende besloot ene William Webb Ellis tijdens een partijtje voetbal de bal op te pakken; uit de daaruitvolgende ruzie ontstond Rugby. Het verhaal is overigens hoogstwaarschijnlijk niet waar, maar leuk desondanks :-)

Terug naar de wedstrijd; na een vlammende start van de Wallabees, en een verdiende voorsprong in de rust, kwamen de Springboks toch nog terug. En wonnen uiteindelijk met 23-19. Die overwinning leverde ons een zg. Springbok-cocktail op, een combinatie van Amarula en Creme de Menthe

bedtijd

En nu begin het weer te regenen... ik ben moe en ga slapen.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger