2004-08-03
 
DEN HAAG - Dinsdag... eindelijk tijd om mijn blog eens bij te werken. Moe maar tevreden :-) Ik heb gisteren het huis eens schoongemaakt, gestofzuigd, de vaat gedan, de kattenbak uitgemest (yuk!), vuilniszakken aan de straat gezet, gefactureerd... Dan blijven taken als het beantwoorden van e-mail, chatten en van kleinschalig systeembeheer nog even liggen, maar goed, dat kan nu! Te meer daar ik iets eerder naar huis kon vanwege een stroomstoring.

demsterwold

Heerlijk weer om te rennen door het bos. Ik heb de afgelopen tijd een aantal keren in het duister gerend, en dat is toch wel een bijzondere ervaring. Ik ren met muziek op mijn oren, zodat ik niet al te veel van de omgeving vernam. Maar vrijdag hoorde ik constant allerlei knallen. Ik dacht dat er in het bos iemand geliquideerd werd -- maar het was natuurlijk het vuurwerk in Scheveningen. En in het bos lijken allerlei bomen plots wel mensen. Ik ga maar wat harder rennen, en ik hoor allemaal rare geluiden op de achtergrond van de muziek. Nog maar wat sneller. Ik hoor wat takken breken, vreemde mannen in dit bos?! Die pijnlijke scene uit Spetters schiet door m'n hoofd... *urghhh*. In een recordtijd ren ik het bos uit! Nou ja, vermoedelijk, ik ren zonder tijdswaarneming.

Zondag ben ik naar Scheveningen heen en weer gerend, even een briefje afleveren bij mijn boekhouder. Wat een zweterig weer. Hardlopen ging wel aardig, al had ik niet veel zin meer, de terugweg. Toch gauw een kilometer of acht.

70

Zaterdag had ik een feestje met als thema de jaren '70, bij Louise en Nadja in Amsterdam. Ik ken Louise (ZA) uit Australie (de 2002 editie), en heb altijd contact gehouden; op dit moment woont ze in Amsterdam.

Maar goed, het feest. Een alleraardigst thema natuurlijk, de seventies - ik ben tenslotte van 1972, en zou me dus met gemak op de juiste wijze kunnen aankleden... Nou ja, hoewel mijn kleding wel tamelijk, uhm, 'retro' is, mis ik toch dat typische jaren '70 gevoel. Ik wilde niet al te uitbundig (laten we zeggen, Kiss meets Boney-M), maar ook niet helemaal het thema negeren. Gelukkig bleek het allemaal niet al te extravagant; ik kon de avond grotendeels doorkomen zonder gekleurde pruik; de over-sized zonnebril was voldoende. Mijn modulaire verkleed-strategie had gewerkt!

Feest was in ieder geval geslaagd. Veel bier gedronken en naar de volle maan gekeken, zonder nadelige gevolgen overigens.

Ik was eigenlijk van plan weer terug te gaan naar Den Haag, maar de bezweek tenslotte op een matras in de woonkamer, in een slagveld van bierblikjes, wodka-gedrenkte meloen, toast en wijnflessen. Te weinig uren later ontwaakte ik met koffie... en kon gelukkig met Louises zuster Jeanette meerijden naar Den Haag; interessant om met een new-age adept te spreken, voor mij als scepticus. Vooralsnog kon mijn toekomstvoorspelling me nog niet overtuigen; maar ik ben benieuwd!

werk

Werk gaat goed; ik heb veel kunnen doen. Ik schreef wat brute-force code voor het depth-first sorteren van een verzameling nodes van een boom. Ik heb echter een wat slimmer algoritme in mijn hoofd. Ik zal het eens prototypen.

Door de stroomuitval vanmiddag raakte ik wat werk kwijt, maar het dwong me ook me nog eens te herbezinnen over de gekozen methode. En, nu heb ik een betere manier bedacht, die bovendien eenvoudiger te implementeren is! Ik vind het interessant om eens te analyseren hoe mijn denkproces voor het verzinnen van creatieve oplossingen verloopt, en hoe ik dat kan verbeteren. Ik moet DeBono maar weer eens lezen om mijn laterale denken weer wat te prikkelen.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger