2004-07-27
 

zus

DEN HAAG - Maandag. Weer is prima; hardloopweer! En het ging best lekker; ik loop tegenwoordig een klein stukje verder. Ik wil mijn rondje oprekken tot ongeveer 35 minuten. Zie ook de foto, toepasselijk getiteld: "Bezweet na hardlopen". Vandaag (27 juli) wordt Jeannette 36! Gefeliciteerd!

kat

Vanmiddag was het dan zover - eindelijk kon ik de kat ophalen bij het asiel. Ik leende een auto van kantoor. Ik was al wat laat, 10E6 stoplichten en moest eigenlijk nog langs de bank. Ik was mijn pas immers kwijt! Nou ja, de bank was niet meer, en ik reed snel naar het asiel *ver* weg aan de Lozerlaan(!). Om half vier sluiten ze al! Maar ik was nog net op tijd... Nou, ik heb de kat gezien, en het was haar - Nacho is veilig en gezond. Eerder vreesde ik nog dat ze door het Japanse restaurant, een paar huizen verderop, "gevonden" zou zijn. Pushi! Maar... ze bleek in blakende gezond. Ik kon haar echter niet meenemen :-( Het was wat lastig omdat ik in mijn onschuld had vermeld niet de eigenaar maar de verzorger van het beestje te zijn... Bovendien is mijn accute cash-flow probleem ook nog niet opgelost.... en dus.... mag ik het morgen nogmaals proberen. *zucht*

bank

Daarna naar de bank; de Rabobank aan de Leyweg. Ik ben mijn bankpas kwijt, zoals ik al vertelde. Na eerst een kwartier te moeten wachten op de enige medewerkster die een wat trage klant hielp met de internet terminal. En een andere medewerker die achterovergeleund in zijn stoel zat, handen achter het hoofd, de gedachten bij verre vakanties, vrouwen, voetballen wat dan ook - in ieder geval niet bij klanten. Eindelijk werd ik geholpen. Mijn kredietkaart activeren kan niet... wel... toch niet... oh ja het kan toch! Mijn bankpas komt er ook aan. Alleen nog even wat geld opnemen. Helaas is mijn rekening-courant bijna leeg (zoals het hoort!), en wil ik wat geld overboeken van mijn spaarrekening. Maar dat kan alleen via internet... en daar heb je een bankpas voor nodig **arghh***. Nou ja, zuinig leven dan maar, de bankpassen zijn onderweg. Waar naar toe eigenlijk? Oh ja, ik moest mijn adres wijzigen. Niet Hellendoorn maar Den Haag. De vriendelijke medewerker wilde de postcode weten, die ik natuurlijk niet kende. Er bleek geen enkele manier te zijn om de postcode bij een straatnaam te vinden... Totdat ik me weer dat Japanse restaurant herinnerde... Okinawa. En in het telefoonboek vonden we mijn postcode.

mail

Ik krijg best veel email. Zo'n 50 per dag van wat technische mailinglijsten, en een stufk of 5-10 van vrienden en bekenden. Als je reist ontmoet je nu eenmaal veel mensen. Als de ontmoeting langer duurt dan vijf minuten, en je elkaar ondanks dat niet hartgrondig haat, dan wissel je dikwijls emailadressen uit. Van veel mensen hoor je niet of zelden nog wat, maar anderen blijken trouwe elektronische correspondenten. Leuk natuurlijk, en ik probeer het een beetje bij te houden, en schrijf in drie talen met mensen uit tien landen ofzo.

Mijn emailadres staat op wat plaatsen op het web, en ik krijg dus ook *heel veel* spam (100 per dag ofzo...), en allerlei computervirussen. Nou ben ik daar niet vatbaar voor -- dat zijn eigenlijk alleen gebruikers van Outlook en Outlook Express. Er zijn echter ook *sociale* e-mailvirussen; virussen die de de lezer oproepen iets te gaan doen, meestal het doorsturen van het bericht aan zoveel mogelijk anderen. Ironisch genoeg zijn het vaak *waarschuwingen* voor een of ander gevaarlijk virus:

"Het Teddybeer virus (jdbgmgr.exe) is op mijn computer gekomen. Dit virus is toch ondanks alle
maatregelen buiten mijn medeweten op de computer gekomen en naar jullie doorgestuurd.
Stuur dit bericht naar de personen in jullie adresboek.
[...]
Vervolgens wordt aangegeven hoe je een (volkomen onschuldig!) bestand van je computer moet verwijderen om het virus te "verwijderen". Alsof iemand je zegt dat je ernstig ziek bent als je een blauw pluisje in je navel hebt, en alleen het afscheren van je wenkbrauwen je kan redden - oh, en vergeet niet deze waarschuwing aan iedereen die je kent door te sturen!

Soms gaat het niet over een virus maar over een of ander politieke boodschap:

Dear All,
The Brazilian congress is now voting on a project that
will reduce the Amazon forest to 50% of its size. It
will take 1 MINUTE to read this, but PLEASE put your names
on the list and forward this on as instructed below.
Dit was ooit goed bedoeld, maar nu een beetje een plaag aan het worden... Zie bijvoorbeeld hier of hier.

Moraal van dit verhaal: ook al komt een bericht van een bekende, neemt dit soort'kettingbrieven' met een grote korrel zout en stuur ze niet door. Als iedereen zich daar nu aan zou houden, zou er een klein beetje minder onzin-email het internet vervuilen...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger