2004-07-25
 
DEN HAAG - Zondagmiddag. De hemel is grijs. Er valt regen.

andijvie

Gisteravond bij Suuz gegeten; een soort andijvie-schotel. Dat smaakte goed! En het kwam natuurlijk goed uit te worden uitgenodigd voor het eten, gezien mijn cash-flow problemen. Na het eten zijn we even langs het Scheveningse strand gewandeld. Daar waren nog meer mensen! In het bijzonder, een groep van zo'n dertig line-dancers. Nou ja, iedereen heeft recht op een hobby :-)

Ik voel me een stuk beter dan vrijdag... hopelijk kan ik morgen die kat heelhuids uit het asiel halen. Het lijkt er wel op alsof iemand in een overijverige bui een kat naar het asiel heeft gebracht die waarschijnlijk op eigen kracht haar weg naar huis ook wel had gevonden; nou ja. Ik ben al lang blij als het beest weer terug is. Hoewel me niet veel te verwijten valt, lijkt het me toch niet erg leuk om mijn huisgenoten weer te zien, en met de mededeling te komen dat de kat al haar levens verspeelt heeft. Maar goed, ik moet een slag om de arm houden, misschien is het toch een andere kat in het asiel, misschien is de kat gewond... Nou ja, als er maar een is die voldoende op het origineel lijkt :-) We zullen het zien... morgen.

stadsvernieuwing

Nog even terugkomend op Scheveningen - zie de foto van dat oerlelijke complex met een prachtig uitzicht... Welke stedenbouwkundige komt er nu om het idee om zo'n ontzettend lelijk brok beton daar neer te zetten? Waarom geen *mooi* gebouw? Hoeveel beslissers is het plan om dit gedrocht te bouwen gepasseerd, en waarom heeft *niemand" nee gezegd?! Geschreeuwd

Ik wil luchtmacht oproepen dit gebouw als test-doelwit te kiezen. Een MOAB zou afdoende moeten zijn, anders kunnen we nog een MOP (geen grap!) gebruiken, die nog zo'n 40% zwaarder is.

Bah. Man of vrouw? Doe de test. Dat doet me denken aan de eerste avond dat ik ooit in Bangkok (waar anders?!) was, in 2002. Ik hoorde mijn buurman praten, vlak voor een, eh, cultureel uitwisselingsprogramma: I know you're really a man, but you're girl enough for me...

Er is nu Republikeinse ketchup. Voor de Bush-fans.

symphony-x

Ik luisterde deze week wat naar de Amerikaanse band Symphony-X; klassiek-geinspireerde rockmuziek, die soms doet denken aan bands als Dream Theater, Savatage en Rhapsody, maar ook aan jaren-70 symfo-rock zoals Pink Floyd (die ik persoonlijk nogal *saai* vind overigens...).

Uiteindelijk is de muziekstijl natuurlijk minder belangrijk dan de kwaliteit van de liedjes. Die kwaliteit lijkt me elk van de zeven albums toe te nemen. De laatste albums vervelen geen moment, hoe bombastisch ook :-) Getuige The Odyssey, een 24:10-lang epos van het gelijknamige album uit 2002, geinspireerd door, tja, Homerus' werk:

Seems like forever that my eyes have been denied
Home - I'm finally home
It's been twenty years away from all I ever knew
I have returned to make my dream come true

firefox

Ondersteuning voor de FireFox webbrowser groeit explosief! Neem nou deze website met niet al te ranzige afbeeldingen van mooie vrouwen, in het bijzonder, zie de wallpaper-sectie. Er is nu weinig reden meer om nog Internet Explorer te gebruiken, behalve voor een handjevol gebroken websites die dat vereisen...

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger