2004-07-15
 
DEN HAAG - Het weer is nog steeds zo grijs. Regen. Vorig jaar kwam er haast geen einde aan de zomer (tja, zuidelijk halfrond), en nu nemen de weergoden wraak....

Ik ben nog niet helemaal (duh) uit mijn toekomstplannen; ik wel weer gaan reizen, en ergens anders wonen. Maar waarheen leidt die weg? En is er überhaupt wel een weg?

run to the hills

Maandag at ik Japanse bami bij Suuz, en daarna wandelden we wat door de stad, waarbij ik nog wat foto's maakte. Disndag en woensdag was er gelegenheid om wat te gaan hardlopen. Mijn horloge had ik in Hellendoorn laten liggen, zodat ik zonder tijdopname liep. Een stuk relaxter dan met dat strenge horloge om mijn pols, moet ik zeggen... Toch had ik nog wel een goed gevoel over mijn looptempo.

Het hielp ook dat ik nu met muziek op mijn oren kon rennen. Ik weet eigenlijk niet precies wat goede muziek is om te rennen. Nou ja, trage muziek is vast geen goed idee; beter om wat up-tempo muziek te gebruiken. Ik vermoed eigenlijk dat er wel dance-muziek te vinden is met precies de juiste beat. Maar daar hou ik niet zo van, dus ik koos voor wat snelle rockmuziek. Black metal (alsof de duivel je op de hielen zit!) van de Children of Bodom. Klassieke heavy-metal van Iron Maiden. Trash-metal van Slayer. Van-dik-hout-zaagt-men-doodskisten metal van Morbid Angel. Een brede smaak!

Vandaag weer naar $EXTERNE_KLANT; de terugweg moest ik met de trein, waarin ik, onder werktijd een dutje deed! Heerlijk.

quatorze juillet

Vandaag is het ook 14 juli, en in Frankrijk (Quatorze Juillet) een nationale feestdag. Op die dag werd namelijk in 1789 de gevangenis Bastille bestormt. De al dan niet politieke gevangenen van de oude machthebbers waren daar opgesloten. Het volk bestormde de gevangenis, bevrijdde de gevangenen en startte de Franse revolutie. Da's natuurlijk welbekend; zie het gelinkte artikel. Wat voor mij echter nieuw was, was de rol die de Markies de Sade daarbij gespeeld schijnt te hebben, door door de tralies naar buiten te roepen dat de gevangenen vermoord werden. De markies zat er gevangen vanwege zijn nogal schandalige en 'libertijnse' levensstijl, en boeken van een pornografisch karakter, waarin vernedering en marteling een grote rol spelen. Zijn naamt vormde daarme de basis voor de term 'sadisme'. De boeken zijn behoorlijk weerzinwekkend om te lezen, en dan zwijg ik nog over de films...

Voor modernere media is er Pornzilla, een uitbreiding voor de webbrowser Firefox voor, eh, online research. Zoals in- en uitzoomen en het automatisch door genummerde afbeeldingen bladeren.

kat

Ik begin al wat meer te wennen aan de kat ("Nacho") waarvoor ik zorg. En dat lijkt wederzijds. Natuurlijk, ik begin nog te kokhalzen als ik zo'n blik kattenvoer open moet maken... Wat een lucht! Maar verder gaat het prima, en Nacho zoekt in toenemende mate mijn gezelschap. Mijn vuile was lijkt ook erg interessant, hoewel die toch niet erg naar ingeblikt kattenvoer ruikt... toch?!! De kat zit ook graag op mijn bureau (zie foto), of loopt over het toetsenbord. En geloof het of niet, het typwerk van de kat lijkt een perfecte sendmail.cf op te leveren. Maar zeker weten doe ik het niet, nooit zo'n fan geweest van 'sendmail... De favoriete plek blijkt echter onder mijn bank.

tip

Zet http://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:Randompage als de startpagina in je browser. Het is overigens niet *allemaal* zo goed; ik nomineerde de pagina over konijnenfokken voor verwijdering...

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger