2004-06-29
 
DEN HAAG - Maandag is het alweer... de tijd vliegt. Heerlijk weer vandaag. En hardlopen ging erg goed, 26:43.

substd::

Vandaag teveel tijd besteed aan het opzoeken van een rare bug in C++-code, waar ergens in een library ver, ver weg een objectje stond dat dat de operator<< kaapte, en daarbij in een recursieve definitie terechtkwam... Zelfs explicit bracht geen uitkomst.. bwuaahh... segfault, coredump. Uiteindelijke gefixt door met wat macro's (niet strikt noodzakelijk maar scheelde *heel veel* typewerk in dit geval *nog* betere matches te creeren.

ni xiao qi lai ye hen shuai

Ik heb wat Chinese (Mandarijn) woordjes geleerd, zie de kopjes bij de eerdere entry. Mandarijn is de standaardtaal in China, maar er wordt ook veel Shanghainees en Cantonees (totaal anders, maar hetzelfde schrift) gesproken. Ik heb me nog maar niet op het schrift gestort... Wie de boeken van James Clavell over Azie (met name China en Japan) kent, weet dat de Chinezen niet altijd zo positief over blanken praten. Na wat onderzoek blijken er verschillende namen te zijn; het semi-vriendelijke da bi zi (grootneuzen), en het behoorlijk hatelijke bai gui (witte duivels - te vergelijken met de woorden voor negers die ze alleen zelf mogen gebruiken...). Neutraler is wai ren (blanken) of lao wai (buitenlanders).

Oh, en de naam Didi, die me door zuslief is opgespeld (voor exclusief gebruik door nichtje Jasmijn), is niet zo'n goed idee in het Chinees... Hmmm.... Nu ben ik inderdaad mijn zus' "little brother", maar...

Slán agus beannacht leat

Voor de liefhebbers van Flash-animaties en karaoke: hier. En excuses voor de rare URL...

Dan, die ik in Bangkok ontmoette, verveelt zich een beetje sinds hij naar Seoul verhuisd is.

En een FireFox-tip. Maak een bookmark aan via de bookmark-manager. Voor Name, type Wikipedia, voor Location geef http://en.wikipedia.org/wiki/%s, en voor Keyword enc. Nu kan gemakkelijk in de prima Wikipedia-encyclopedie gezocht worden, door in de adresbalk iets als enc tiger te typen, om alle informatie over tijgers te krijgen!

Een wel zeer vreemd chatgesprek met Cathriona, die weer terug in Ierland is, maar binnenkort naar Tokio gaat. Met een wel heel vreemd verhaal. Knijpt arm.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger