2004-06-19
 

3-2

DEN HAAG - Eindelijk weer eens een update voor mijn blog. Ik woon nu een paar weken in mijn nieuwe optrekje aan de Herengracht in Den Haag. Het bevalt prima, en kan goed opschieten met mijn huisgenoten. Interessant om te zien hoe mensen die je nog niet kent een eerste indruk van je krijgen, en dat die behoorlijk kan verschillen voor verschillende mensen. Zo denken ze hier vast dat ik een C2H5OH-list ben, terwijl die dagelijkse biertjes toch met name met het EK voetbal in Portugal te maken heeft. Bier en voetbal vormen nu eenmaal een prima combinatie.

En nee, over voetbal ga ik nu verder niets over zeggen, na de dramatische Nederland-Tsjechie van gisteren. $(#@*&$(@#*$& arggggghhh.

keek

Verder van alles gedaan, de laatste twee weken. Ik moet eigenlijk gewoon weer om de dag gaan schrijven; na twee weken blijken weinig gebeurtenissen echt opzienbarend... Uitzondering daarop (nou ja, het gebeurde gisteren:-) was de geboorte van mijn nichtje Flore... zie haar hier in volle glorie!

Ik heb natuurlijk ook veel gewerkt; codito ergo sum, zo stelde rasterman ooit in zijn .sig. En zo zij het. In de kantooromgeving is het nog al gemakkelijk me te laten afleiden en me te bemoeien met allerlei andere gesprekken. Maar een echte productiviteitsbooster blijkt het in mijn oren pluggen van muziek, en dan het liefste snelle gitaarmuziek, zoals het Finse Sonata Arctica; in combinatie natuurlijk met Emacs en wat slimme macro's, zodat de code bijna automagisch verschijnt... en BugFreetm natuurlijk!

qinqin

Ook veel tijd verspildbruikt aan het chatten met totale onbekenden, zoals babyhug, penelope en joy. Het EK voetbal (begin ik er toch weer over) blijkt ook in China erg populair te zijn, met mensen die 's nachts opblijven enzo, en elk een favoriet team hebben. Maar het is aardig om te zien hoe makkelijk je tegenwoordig het dagelijks leven van mensen aan de andere kant van de aardbol kun bekijken (met name als ze een webcam hebben, en hoe weinig het eigenlijk verschilt van het dagelijks leven hier (dwz, het webcammende deel van de wereldbevolking).

ham / spam * 100% = 5% :-(

Ik onderhoud ook veel contacten met diverse buitenlandse partijen, en krijg elke dag wel een handvol *echte* mailtjes; maar de spam wordt alleen maar erger. Gelukkig heb ik spamassassin en crm114 beide ingeschakeld via procmail. En die stuur ik dan door naar mijn gmail-account. Maar als ik in mijn ongefilterd mail kijk... wat een ramp. 95% spam.

misc fixes

En verder... kreeg vorige week JanB op bezoek, jaaaaren niet gezien. Ben weer gestart met hardlopen; in een halfuurtje van hier naar Huis ten Bosch en weer terug. Dat moet sneller kunnen!

Ik ga nu _toch maar_ voetbal kijken *zucht* Ik ben vast honderd belangrijke dingen vergeten te vermelden, dat komt de volgende keer!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger