2004-05-02
 
HELLENDOORN - Wat een miezerig weer. Het is 2 mei vandaag, het is grijs buiten, en fris. De *kachel* brandt hier, en ik heb een *trui* aan. Vorige week zat ik nog in de warmte aan de andere kant van de wereld... Ergens is er iets verkeerd gegaan... Daarom nog maar een zonnige foto, maanden geleden gemaakt in Sydney.

Nou ja, het is hier erg rustig. Gisteren ben ik hier bij m'n vader + Anneloes aangekomen, na een saaie treinreis van enkele uren. Ik word hier altijd goed verzorgd, heb heerlijk gegeten, en daarna wat televisie gekeken. Zeker een half jaar geleden dat ik een avond televisie heb gekeken. Ik zag het laatste stuk van de finale van Idols, een programma dat ik de laatste twee jaar grotendeels heb weten te vermijden, zelfs in Australie.

heimwee

Wat kost het een moeite om wat interessants te schrijven... Op reis valt er elke dag wel wat te melden, maar nu? *zucht* Gelukkig had ik m'n laptop meegenomen zodat ik in ieder geval nog wat eigen dingetjes kan doen. Zoals het bekijken van Thaise karaoke (screenshot), of lezen van de emails uit verre streken, die me nog een beetje in de reisstemming houden:

Hi ! How are U??  today!! It's starting May!!
and I'm now stay in PAI...2,3days stay back to BKK-JAPAN
so your phot nice face!! cute!! we're foget ...memorly
I'm back home send you my phot!!      see-ya!!
Da's een stuk leuker om te lezen dan die stapel blauwe enveloppen die hier op me lagen te wachten!

xp

Ik probeer mijn vader (de foto toont zijn tuin) te helpen met zijn computerprobleempjes. Hij heeft onlangs een ALDI-laptop gekocht, met Windows-XP. Voor mij was het een tijdje geleden dat ik langer dan vijf minuten met Windows-XP gewerkt heb. Integratie tussen programma's is aardig, maar nog wel wat "clunky" vergeleken met bijv. MacOS-X. Het startmenu is een rommeltje. Speciaal voor mijn vader bleek het wel erg bewerkelijk om een foto te schalen en/of te roteren. Waar ik in Nautilus simpel rechts-klik op een plaatje... Nautilus ondersteunt scripts, hier is mijn ~/.gnome2/nautilus-scripts/image/rotate-cw:

#!/bin/sh

paths=`echo $NAUTILUS_SCRIPT_SELECTED_URIS | sed 's/file:\/\///g'`
test -z $paths && exit 0;

for f in $paths; do
   mogrify -rotate 90 $f
   mv $f $f.foobar; mv $f.foobar $f
done
(Toegegeven, ik geloof niet dat m'n vader daar op gekomen was...). Script werkt aardig, ondersteunen van bestandsnamen met spaties e.d. ter oefening aan de lezer... Oh ja, die mv aan het eind zorgt ervoor dat Nautilus een verse thumbnail maakt.

Hopelijk ben ik aan het einde van deze week weer mobiel-telefonisch bereikbaar. Nu snel even m'n blog online zetten. Vader ziet er scherp op toe dat de online-tijd beperkt blijft, maar op dit moment wordt hij afgeleid door een of andere kwis met Linda de Mol.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger