2004-05-27
 
DEN HAAG - Oef - tijd geleden dat ik mijn dagboek bijwerkte... hmmm...

illias

Donderdag ging ik met Suuz naar Troy, de film over de Trojaanse oorlog. De film leek nogal gericht op het tonen van Brad Pitt in zijn blote kont. En regisseur Wolfgang Petersen had nogal grote vrijheden genomen met het oeroude verhaal. Zo duurde de Trojaanse oorlog toch een jaar of tien, en niet een dag of tien? En dan de scene waarbij men kijkt naar de zonsopgang... maar in de westelijke richting (de Egeische zee!). Nu ben ik niet echt iemand die al te veel wil letten op dat soort 'details', maar het verhaal was ook niet goed. Nergens overtuigend. Te traag, ongeloofwaardig.

braai

Zondag was het tijd voor een Zuidafrikaanse 'braai', in Amsterdam. Louise had me uitgenodigd, en ik kon met haar zuster vanuit Den Haag meeliften. Een aardig appartementje (in betere staat dan het mijne:-) in Amsterdam-West ('Islamabad'), en ik constateerde dat ik de enige Nederlander in het gezelschap was. Smaakmaker (naast de braai zelf!) was een Spaanse straatmuzikant. Zijn naam is mij ontschoten, maar zijn Engels klonk plotseling bijna vloeiend toen hij House of the Rising Sun e.d. ten gehore bracht. Ik heb een foto van hem gemaakt!

Daarna heb ik mijn zuster + man nog bezocht, op hun boot in de Amstel. Eindelijk kreeg ik mijn USB-kabel weer terug, en zij de sleutels! En toen was het al zo laat dat ik er maar ben blijven slapen, ook gezien de vertragingen in verband met het treinongeluk.

huis

Via internet zocht ik naar woonruimte, en ik heb het gevonden! Vanaf 1 juni woon ik aan de Herengracht in hartje Den Haag. Het bleek niet al te lastig wat te vinden, en het is goed dat ik mijn zuster kan bevrijden van mijn aanwezigheid :-) Het huis heeft eigenlijk wel wat onderhoud nodig, maar het is erg ruim, en heeft *karakter*. Ik heb twee Engelse huisgenoten, en ik slaagde er met mijn geveinsde vriendelijkheid door de ballotage te komen... er was kennelijk niet veel animo... In eerste instantie is het voor drie maanden; en daarna... hmmm.... wat ga ik doen over drie maanden? Weer op reis? Of hier blijven en mijn wortels in de grond steken? Nou ja, ik kan er nog even over nadenken. En voor zo'n korte periode heeft het ook weinig zin om te gaan schilderen. Of allerlei andere wilde binnenhuisarchitectuur. Dat scheelt! Volgende keer hopelijk wat foto's van mijn nieuwe paleisje.

De foto toont de stoplichten vlakbij Nootdorp. Om onduidelijke redenen heb ik die laatste 's avonds gemaakt. En bij hoge uitzondering blijkt 'ie aardig gelukt. Mijn camera zuigt een beetje voor flits-fotografie, maar als ik *heel* voorzichtig ben...

misc

Vrijdag gaat Arean trouwen met Opal -- Gefeliciteerd! Het is in eerste instantie een wettelijke kwestie, maar begin 2005 komt er een heuse bruiloft, in Thailand... Bah, moet ik daar weer naar toe :-) Mijn Engelse drinking buddy Jon blijft nog even in Bangkok, hij kreeg een Amerikaanse contractin job... En tenslotte is de illustere Dan voor een jaar uit Bangkok vertrokken naar Zuid-Korea.

Veel meer is er niet gebeurd (geloof ik)...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger