2004-05-19
 
DEN HAAG - Ik pas nog steeds op mijn zus' huis. En nog steeds ligt dat USB<->camera-kabeltje in Amsterdam. Daarom vandaag nog maar eens een foto uit het archief; hier lig ik zorgeloos in het gras van een wijnmakerij, in de buurt van Melbourne.

strop

Vandaag moest ik na een *externe* klant van mijn huidige opdrachtgever. Het was dus tijd voor de *strop*. Gelukkig kon ik er nog eentje vinden. In Sydney had ik in Paddy's Market een zeer goedkoop exemplaar van dit wormvormige aanhangsel weten aan te schaffen. Voor een sollicitatiegesprek. En gelukkig zat de knoop er ook nog in (dank je, Cathriona!). Het zag er wel een *beetje* raar uit, maar goed, kennelijk ook niet totaal belachelijk. Daar kon ik mee aankomen bij die externe klant, die ik kan samenvatten als Er is hier een lot of red tape, maar dat is part of the game. Amen.

Ook poetste ik mijn schoenen; ik zocht wat schoensmeer in de meterkast, hetgeen het alarm in werking stelde. Ik kreeg meteen iemand van de alarmdienst aan de lijn. Gelukkig had mijn zus mij met haar vooruitziende blik voorzien van de benodigde code om te bewijzen dat ik toch echt geen inbreker was...

misc

Software-patenten lijken nu toch toegestaan te worden in de EU. In een staaltje Euro-democratie legde de ministerraad de bezwaren van een meerderheid van het Europarlement naast zich neer, en zwichtte voor de druk van een aantal lobbyisten. Het Europarlement moet er over een half jaar weer over stemmen maar het zal lastig zijn de patenten van tafel te krijgen.

Gmail-accounts blijken erg gewild, en worden zelfs te koop aangeboden! Na de beta-periode is het natuurlijk gratis, maar mensen willen er nu al bij zijn voordat alle interessante "naam@gmail.com"-accounts weg zijn. En ik heb mijn twee uitnodigingen weggeven!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger