2004-03-06
 
SYDNEY - Vandaag, zaterdag, regent het al de hele dag. Deprimerend weer. En ik wilde nog wel de was gaan doen... de televisie biedt me de keuze tussen een verregend dames-tennistoernooi en natuurlijk de GP van Melbourne. Niet echt interessant. Vanavond is de Mardi Gras, het schijnt een of andere parade te zijn, ben benieuwd. Maar mardi gras betektent toch "vette dinsdag"? En vieren ze dit ook niet in New Orleans? Nou ja, we zullen zien.

Ontmoette zelf nog wat Nederlanders; Brabo's! Keileuk zeg. Ik was al bijna vergeten hoe het is om Nederlands te spreken.

afscheid

Dit is mijn laatste dag in Australië. Morgen vlieg ik naar Taipei en Bangkok. Mijn plan was om een stop-over te maken in Taipei (Taiwan), en er een paar dagen te blijven. Mijn ticket stond dat toe. Maar ik kon hoog of laag springen, China Airlines wilde het mij niet toestaan. Ik ga een klacht indien bij mijn reisbureau in Nederland; zij hebben me tenslotte niet geleverd waarvoor ik betaald heb. Aanvankelijk mocht ik helemaal geen stop-overs maken. Maar uiteindelijk lukte dat wel. Ik heb nu slechts drie uur in Taipei; maar volgens berichten is Taiwan niet echt leuk, met name ook vanwege allerlei maatregelen rond SARS. De ziekte is er weer opgedoken.

Vandaag is dus mijn laatste dag in Australië. Raar idee. Ik heb het hier erg naar mijn zin; het is een prachtig land. Zoveel mooie dingen om te bekijken, zoveel ruimte. Ik kom hier vast nog wel een keer, er staan nog wel wat puntjes op mijn toeristische TODO-lijst, zoals Ayers's Rock. Maar eerst moet ik Australië verlaten, met pijn in het hart. Ja, ik voel me eerlijk gezegd behoorlijk gedeprimeerd. Ik wil hier blijven!!! *zucht*

Maandag om 01:00 sta ik in Bangkok, Thailand. Die stop-over mocht wel. Ik heb nog geen preziese (of zelfs maar vage) plannen daar. Ik denk dat ik wat bekenden ga opzoeken, zoals Jon en Dan, die ik eerder in augustus ontmoette. En daarna wil ik nog wat jungle zien. Ik twijfel over Myanmar (Burma), een beetje fout land, maar het lijkt me erg interessant. Kijkersvraag: hoe heet de Burmese voorvechtster van mensenrechten die daarvoor enkele jaren geleden de Nobelprijs ontving?

Ik ga ook naar Maleisië, denk ik. En ooit, ooit moet ik dan ook weer richting Nederland. Ik weet nog niet wanneer.

bidvector

Ik sprak met mijn kamergenoot Ryan, uit Bangladesh. Hij woont al zo'n twee jaar in Australië. Zoals de meeste Bangladeshi is hij (enigzins) moslim, maar gelukkig niet van het explosieve type. Mijn kleine reiskompasje toonde echter dat hij ook al twee jaar in 90 graden in de verkeerde richting aan het bidden was! Da's natuurlijk niet echt effectief... Maar ik heb hem de Juiste Weg(tm) naar Mekka gewezen, inshallah. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger