2004-03-02
 
SYDNEY - Terug in Sydney, waar het regent...

Na een lange nachtelijke busrit ben ik vanochtend aangekomen in Sydney. De busrit verliep voorspoedig en zonder incidenten. Enige uitzondering was dat twee passagiers voortijdig de bus moesten verlaten wegens het nuttigen van alcohol, hetgeen een boze buschauffeur en twee zeer verwarde Aziatische backpackers opleverde... Onderweg zag ik The In-laws, met Michael Douglas (waardeloos - gelukkig viel ik in slaap), en de nog steeds grappige Dumb and dumber met Jim Carry and Jeff Daniels. Die scene met die sneeuwbal blijft hilarisch.q

Ik werd zo rond half zeven vanochtend afgezet bij Central Station. Ik besloot maar weer naar het Koreaanse hostel te gaan waar ik eerder ook verbleef. Het is goedkoop, en redelijk schoon. (Al denkt Rob S. daar anders over, maar misschien liggen zijn standaarden hoger...). Ik besloot bovendien om de drie kilometer ofzo maar te gaan lopen; ik had weinig zin om bij de ingang van het hostel te gaan wachten, dat niet voor half acht geopend zou zijn. Zelfs bepakt en bezakt was het nog een alleraardigste wandeling.

En nu ben ik alweer ingecheckt in het Dury House. Er is nog niet veel veranderd, en ze kennen me zelfs nog :-) Wel is er een groot hek aangebracht rond het dakterras, ik vermoed dat er iemand afgevallen is. Maar ik heb nog geen bevestiging. Sommige Koreanen hier komen me ook bekend voor, maar dat zegt niet zoveel... Koreanen (en andere Aziaten) lijken allemaal in een beperkt aantal basisuitvoeringen geleverd te worden. Iedereen wijkt natuurlijk enigszins af van het platonische prototype, maar de verschillen zijn moeilijk te herkennen voor mijn westerse ogen. Mijn ingebouwde mechanisme voor patroonherkenning is nu eenmaal geoptimaliseerd voor westerlingen.

Ik heb morgen een afspraak met China Airlines, om mijn vervolgtickets te regelen. Daar waren wat problemen mee, maar het ziet er nu allemaal redelijk uit. Ik weet nog niet precies wat ik ga doen, en voor hoe lang.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger