2004-03-27
 
PHUKET - Nog steeds warm. Zoals beloofd, meer nieuws uit Phuket van onze speciale verslaggever...

De laatste avond in Bangkok (en een laatste foto), knabbelend aan een maiskolf wimpelde ik geroutineerd de opkomende hoeren op straat af. Een licht "nee" schudden zonder aankijken blijkt het best te werken. Ook bij al te enthousiaste "hello my friend where are you going" taxi-chauffeurs en tuk-tuk drivers blijk die benadering effectief. Naar bed gaat het, morgen vertrek ik.

zuiden

Om zes uur 's avonds vertrekt mijn bus richting het zuiden. Mijn plan was om naar het zuiden te gaan, naar Maleisie. Maar da's een heel eind, dus zocht ik een aardige tussenstop in het zuiden van Thailand. Een blik op de kaart leerde me dat Phuket aardig in de richting ligt. Phuket staat bekend als een van de badplaatsen van Thailand. Ook komt direct het beeld op van Europese heren van middelbare leeftijd, hand in hand met een lokale al dan niet schone wier leeftijd hoogstens de helft daarvan bedraagt... Op naar Phuket!

de bus

Ik koos natuurlijk het goedkoopste vervoermiddel: de bus. Voor 450 baht zou de bus mij in ca. zeventien uur in Phuket brengen. Een bus vol met backpackers, op weg naar diverse eilanden. Veel Israeli, aan wie het makkelijk is een hekel te krijgen (luid, onbeschoft). Maar reizen geeft voor elk vooroordeel ook weer een uitzondering. Weinig bijzonderheden over deze reis. Mijn slaapmasker en oordopjes kwamen goed van pas. Ergens rond een uur of vijf kwamen we aan in Surat Thani, een stad die het knooppunt vormt voor veel reizen in het zuiden. De boot richting eilanden, de bus richting Phuket, Bangkok of Kuala Lumpur. Ik ging een lange discussie aan met een Azerbajdzjaan uit Tokio, totdat om zeven uur eindelijk mijn bus vertrok. Om 11:30 uur 's ochtends kwam ik aan in Phuket.

chong-ko travel

Ik heb ook onderdak gevonden bij chong-ko travel, een guesthouse op een steenworp afstand van het strand. Ik zit in Patong, een plaatsje waar volgens kenners het meest te doen is. We zullen zien. Kamers kosten hier zo'n 500 baht per nacht, ietsje duurder dan mijn kamer in Bangkok, maar alles is een stuk schoner en er is een koelkast en zelfs satelliet-tv! Bovendien, het zijn twee-persoonskamers. Ik deel mijn kamer (maar niet het bed, mind you) met een Engelse die ik in het laatste deel van de busreis ontmoette. Backpacker-style.

me love you long time

Wel, na een korte wandeling over het strand van Patong kan ik inderdaad wat vooroordelen bevestigen. Ik heb zeker twintig westerse mannen gezien met een Thaise jongedame in de schaduw van hun vijftigjarige bierbuik. Soms zelfs met (gemengde) kinderen enzo.

Het strand is best aardig, de zee is blauw, er zijn palmbomen. Het is niet het mooiste strand dat ik ooit gezien heb, en er drijft nogal wat zeewier. Maar ach, wat klaag ik. Ik houd het hier wel twee dagen uit, denk ik.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger