2004-03-31
 
GEORGETOWN - Nog steeds in Penang. Het is hier warm, maar niet zo warm als in Thailand... Het zal de zeewind wel zijn...

Maleisie is een aardig land. Het is hier allemaal nog wat goedkoper dan in Thailand, behalve bier dan. Meer mensen spreken Engels, wat waarschijnlijk komt omdat dit ooit een Engelse kolonie was. Mijn accomodatie is ook prima; zelfs voor een rudimentair ontbijt bleek gezorgd te worden. En voor films. Maar heel ZO-Azie is natuurlijk geweldig voor backpackers; tamelijk veilig, goedkoop, gemakkelijk, mensen zijn vriendelijk en er is veel te zien.

wanderlust i

Gisteren heb ik de stad een beetje verkend, na wat uitslapen enzo, in mijn koele kamertje. Ik was hier natuurlijk al eens eerder. Het is een aardig stadje. Heel veel etnische Chinezen hier, getuige al de Chinese karakters op gevels en de vele tempels.

Na een korte rondtocht kwam terug in mijn hostel, en werd daar half-onwillig in een stoel geplaatst, en kreeg watermeloen en chocoladecake toegediend. Het bleek om het verjaardagspartijtje te gaan; een oude grijze Indische man met nog twee tanden in zijn mond bleek zijn derde eeuw of zo bereikt te hebben. Ik raakte met hem aan de praat en hij ("Robert") bleek perfect Nederlands te spreken, omdat hij dertig jaar affiches had gemaakt voor de stadsschouwburg in Amsterdam! Hij vertelde wat over zijn leven, gaf vele reistips (ik moet absoluut naar Indonesie), en vroeg mij hem uit te leggen hoe een computervirus werkt. Interessant figuur.

De rest van de avond besteedde ik aan Return of the King, die hier getoond werd. Daarna was het bedtijd!

wanderlust ii

Vandaag heb ik een lange wandeling door de stad gemaakt. Ik liep eerst richting het zg. Fort Cornwallis, het fort dat de Britten hier aanlegden in 1793, als eerste Europese nederzetting op Penang. Het fort zelf is helaas niet al te indrukwekkend. Er staat een opvallend groot kanon opgesteld, met de bekende letters VOC. Via een aantal omzwervingen is het in Britse handen gekomen.

Na het fort liep ik verder, langs vele tempels. De bekendste daarvan is wel de Snake Temple; maar omdat ik die twee jaar geleden al bezocht besloot ik mijn wandeling niet al te zeer op rekken... En er zijn hier zoveel tempels! Wandelen is hier wellicht niet de gezondste bezigheid, gezien de hoeveelheid uitlaatgassen. Maar in een riksja is het niet veel beter. Bij het wandelen moet je hier altijd goed oppassen; naast de stoeprand is hier een vaak niet afgedekte goot van zo'n meter diep, voor de waterafvoer. Geweldig voor de eerdergenoemde ratten natuurlijk, en ook ideaal om een been of nek te breken.

Maar ik lette gelukkig goed op:-) Uiteindelijk kwam ik bij het winkelcentrum Super Komsar aan, en was ik al weer bijna terug bij m'n hostel. En nu zit ik gedoucht en geschoren in de goedgekoelde internetcafe. Nog goedkoper dan in Bangkok, en ze doen niet moeilijk over het aansluiten van laptops. Wat heeft een mens nog meer nodig? Morgen vertrek ik naar Kuala Lumpur, zo gauw men klaar is met mijn was... Ik ben mijn garderobe ook wat aan het vernieuwen, oude t-shirts vervangen door hippe shirts van 1 euro ofzo :-)

Ik ben ook wel toe aan wat wandelen door de jungle, voor wacht echt frisse lucht... Maar Penang is niet slecht. Als ik hier nog langer bleef zou ik wat excursie gaan doen. En Indonesie is maar vier uur verwijderd met een snelle boot...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger