2004-03-08
 
BANGKOK/TAIPEI - Ik ben gisteravond in Bangkok aangekomen en werd om 07:30 vanochtend (lokake tijd) wakker.

Gisteren vloog ik van Sydney naar Taipei. De vlucht was redelijk; China Airlines heeft de ook het zg. in-flight entertainment systeem, waarbij er een kleine monitor zit in de rugleuning van de stoel voor je, en waarop je dan films kunt bekijken. Helaas heeft alles een periode van ongeveer twee uur, zodat je films drie of vier keer kunt zien.

De foto aan de linkerkant toont ongeveer het laatste wat ik zag van Australie. Jammer...

Maar genoeg getreurd, op weg naar Taipei! De Taiwanese hoofdstad heeft een nogal saai vliegveld, heel 'retro' in jaren-70 stijl uitgevoerd. Ondanks mijn smeekbedes bleek het niet mogelijk om een paar dagen in Taiwan door te brengen, en bleef mijn verblijf beperkt tot drie lange uren op het vliegveld. Nou ja, ik hoefde nu in ieder geval niet door de SARS-controle, waarbij men je temperatuur opneemt... ("bukt u even, meneer?"). Via een leuke puzzeltocht kwam ik uiteindelijk in het transfer-gedeelte van het vliegveld terecht. Mijn credit-card werkte niet (zie eerder), geldautomaten of wisselkantoren waren er ook niet. En mijn Australische dollars werden natuurlijk ook niet geaccepteerd, en ik had zo'n zin in een groot glas melk. Uiteindelijk kreeg ik wat groene thee van Yuko die in het Holland-park in Nagasaki werkt, en nu op weg was naar Nederland, onder andere om hutspot te eten! Arigato.

Na drie uren wachten een ijzige vertrekhal was het dan tijd om verder te reizen richting Bangkok. Na een vlucht zonder al te veel bijzonderheden kwam ik aan in de Thaise hoofdstad. Na de douane gepasseerd te zijn stortte de verenigde taxichauffeurs zich op mij. Typisch. Uit kostenoverwegingen (ha! Nederlander!) wachhtte ik echter even op wat meer rugzakkerige types, die natuurlijk ook naar Kho-San Road, 's werelds backpacker-hoofdstraat, moesten. En enkele minuten later deelde ik een taxi met twee Zwolse meisjes. Kho-San Road bleek nog rommeliger dan anders, want men had besloten de straat op te breken (zie de foto rechts)! Wat een chaos. Ik ben ingecheckt in het Hello-guesthouse. Na de relatieve luxe van Australie is het wel weer even wennen aan koude douches en nogal spartaanse slaaphokken. Ik ga vandaag op zoek naar wat beters. Gisteravond nog wat gedronken met de meisjes totdat ik echt bijna omviel van de slaap (ca. 03:00 's ochtends lokale tijd). Ik was zo'n 24 uur daarvoor opgestaan... En toch al weer zo vroeg wakker.

Ik vandaag m'n kleren eens laten wassen en een beetje relaxen. En ik zie net dat ik hier een domeinnaam kan registreren voor 99 Baht (2,5 euro) per jaar... Hmmmm.

Later meer nieuws.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger