2004-03-18
 
BANGKOK - Zwoele avond. St. Patrick's Day. (En inmiddels alweer de ochtend daarna). Links de foto van een Thaise Ronald McDonald, met de karakteristieke boeddhistisch gevouwen handen (of doet 'ie dat overal?). Wilde gedachten over andere gelokaliseerde Ronalds.

Het is nu bijna middernacht. Ik luister nog wat muziek, en ga zo maar slapen, denk ik. Ik ben een beetje moe. En terwijl buiten de sirenen van de nacht proberen mij naar buiten te lokken, worden ze overstemt door mijn muziek. En ik heb ook nog mijn oordopjes. Een beetje slaap kan geen kwaad.

Maar ik ga niet slapen voordat ik nog een nachtelijke snack genuttigd heb. Zoals bekend staat het hier helemaal vol met eetstalletjes; ik ontdekte vanavond eentje met shoarma. En omdat het jaren geleden is dat ik dat voor het laatst at, probeerde ik het hier. Voor 50 baht kreeg ik een broodje - vlees, groente, saus etc., en op een handige wijze in folie gewikkeld zodat je "uit het vuistje" kan eten. En de lekkerste shoarma die ik ooit heb mogen proeven. Mmmmm... [ik schrijf de ochtend daarna - en maag- en darmproblemen blijven uit!]

's Avonds is hier erg druk, en na middernacht moet je je een weg banen door half dronken toeristen en wat onopvallende prostituees, die van de andere Thais te onderscheiden zijn door het feit dat ze aan je arm trek en kusgeluidjes maken. En deel daarvan zijn z.g. ladyboys (travestieten). Daarvoor extra oppassen. (Wie valt er toch op mannen die er uitzien als vrouwen?!)

Gisteren heb ik wat rondgereisd met de Sky-Train, de zweeftrein die een deel van de stad met zichzelf verbindt. Dit soort zweeftreinen hebben een wat slechte naam na die aflevering van The Simpsons, maar het is best aardig hier. Op een comfortabele en relatief goedkope manier kun je een aantal delen van de stad bezoeken. Thanon Kho-San ligt niet echt in de buurt van een station, maar je kunt de bus naar Siam Square nemen, en daar de Sky-Train nemen. Men is hard bezig meer delen van de stad te verbinden, en in april schijnt ook nog een metroverbinding geopend te worden. Ik ben benieuwd of dat wat zal doen aan het verstikkende autoverkeer en met name de taxi's, die toch zeker een derde van het totale verkeer uitmaken.

Ik kreeg wat vragen over waar ik precies verblijf; welnu, het is New Guesthouse 99, in het steegje naast Hello internet-cafe in Khao-San Road. Kost 150 Baht per nacht (of 250 met airco). Relatief schoon en met warm water.

Sprak net op een terras met een Engelsman, die hier tien jaar geleden al eens was. Er lijkt veel veranderd. Hij was het met me eens dat het hier binnen een jaar of tien net Spanje is. Vliegen wordt goedkoper, en mensen zijn wat verveeld met Z-Europa. En hier is (nu nog) veel goedkoper om te verblijven.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger