2004-03-22
 
BANGKOK - Heet, bewolkt.

Woensdag reis ik verder naar het zuiden. Het schijnt daar nu eindelijk wat rustiger te zijn, na de vervanging van een of andere generaal. Aldus de Bangkok Post. Ik vermoed dat ik het wel overleef. De dagen hier vliegen voorbij. Als alles meezit zie ik Jon vanavond; mijn ontmoeting met Dan is even uitgesteld aangezien 'ie een beetje overwerkt is met z'n nieuwe baan.

brood en spelen

Ik geniet van het eten hier. Ik vermijd de al-te-hete Thaise curry's (loopneuzen, traanogen), maar verder smaakt het allemaal geweldig. En het is allemaal erg goedkoop, zelfs in de toeristische gebieden waar ik me veelal ophoud. De gunstige wisselkoers van de Euro helpt natuurlijk ook. Een typische Thaise specialiteit is natuurlijk de bananenpannenkoek, en dat lijkt me een prima lunch!

Ook niet vergeten me te laten masseren natuurlijk; nu kan "Thaise massage" heel veel verschillende dingen betekenen, maar de, ehm, authentieke massage is erg goed, 150 baht (~ 3,50 Euro) voor een uur.

Men doet hier ook veel aan spelletjes (18+) zoals, eh, tafeltennis en darts, maar ik heb 't nog niet 'live' gezien. Don't try at home.

webmath:

Mensen vragen wat ik hier toch doe de hele dag... wel. Eerder berichtte ik over mijn WebMath om wiskundige formules in webpagina's te gebruiken. Ik heb wat geherfactoreerd, uitgebreid, en ik kan nu ook Thais aan, op analoge wijze: (). Het Thais is nogal een vervelend schrift. Lastig te leren (44 klinkers, 25 medeklinkers, allemaal rare kriebels en bijv. zes verschillende letters voor de "t"!. Bovendien gebruiken ze geen spaties. Het invoeren van Thais via een toetsenbord biedt weer extra uitdagingen. Gelukkig zijn er goede gereedschappen beschikbaar via TLE, zoals ThaiLaTeX, met woordseparators, fonts, emacs-mode etc. Al dat soort dingen combineer ik. Ik moet de code nog wat oppoetsen voordat ik 'm publiceer - maar RealSoonNowTM. Nu nog een beter naam verzinnen dan webmath...

dromen

Ik heb de laatste dagen ongewoon veel ongewone dromen - en kan ze nog herinneren ook. Vreemd. Vannacht nog trof ik mezelf als de hoofdpersoon in Cold Mountain, achtervolgd door de Home Guard (?!!) Begint de stad mijn brein aan te tasten ofzo?

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger