2004-02-15
 

MELBOURNE - Zaterdag: 41 graden! Maar vandaag slechts een kille 29 graden... en voor morgen hebben de weergoden 23 graden beloofd. Als dat zo doorgaat krijgen we nachtvorst aan het eind van de week!

Donderdag ben ik bezig geweest met het opzetten van IMAP en webmail, en een post-mortem analyse van een webserver-crash. Daarna wat gelezen en Aziatisch gegeten (gyu don met miso-soep). Niet veel soeps in de bioscopen hier.

Vrijdag was het tijd voor een ontmoeting met Jim, een Ier die ik nog kende uit Sydney. We ontmoeten elkaar 's middags in een zich Iers noemende pub, en dronken er Guinness, het donkerbruine bier dat wel wat aan hoestdrank doet denken. Nou ja, bier, technisch gezien is helemaal geen bier, zo schijnt het. Maar dat soort details zijn soms niet zo belangrijk. Jim is een pseudo-intellectueel zoals ik - we hadden een lange, interessante discussie over de diverse oorlogen, boeken, landen... en tezamen met het bier werd het een gezellige middag, avond... Rond een uur of tien ontmoetten we Cathriona en Caroline , en na nog wat drank einigde op een wat chaotische manier, drama etc. Gelukkig was ik op tijd vertrokken.

Zaterdag was een goede dag om bij te komen, en niet veel meer... het kwik liep, zoals gezegd, op tot zo'n 41 graden! Puf, puf... moeilijk om wat dan ook te doen als het zo warm is. In de stad zag ik verschillende flauwvallers. Maar toch, Cathriona had ontdekt wie haar geld had gestolen, ongeveer een maand geleden. En ik vergezelde haar bij een kleine strafexpeditie naar St. Kilda, de hippe strandwijk van Melbourne. De dief was niet erg blij toen we hem confronteerden met zijn misdaad. Uiteindelijk konden we het geweld gelukkig beperkt houden...

En toen was het alweer tijd voor een heel wat vredelievender tijdverdrijf; het was het laatste openluchtconcert uit de serie van vier (zie ook vorige week zaterdag). En het was weer een waar feest der herkenning. Zoveel anonieme melodieen die plots een titel en een componist kregen. Ik voelde me wel een een beejte een barbaar; nu pas kon ik Het Zwanenmeer (over cliches gesproken...) koppelen aan een melodie, en aan Tjaikovski. En ik had nog nooit van Smetana en zijn Ma vlast gehoord, maar kon onmiddelijk het excusez-le-mot 'deuntje' meefluiten.

Mijn bankpasblues zijn nog niet helemaal voorbij. Nogmaals bellen leverde een heel vlottere bankmedewerker op, het leek wel alsof ik 'm helemaal niet wakker belde! Ik heb paspoort + handtekening naar Nederland gefaxt, in de hoop dat ze de pas snel konden de-blokkeren. Wat natuurlijk nog niet gebeurd is. Die hand moet ook helemaal naar die knop en moet dan ook nog druk uitoefenen... Nou ja, hopelijk snel.

Het eerderbesproken Aziatische vogelvirus ("H5N1") lijkt erg op het virus dat al enkele jaren in de regio wordt aangetroffen; en er is een ongebruikelijke evolutionaire selectiedruk, die kan leiden tot nieuwe, gevaarlijke varianten.

Interessant, Steve den Beste over synthetische diamanten (en de De Beers).



Emacs, the UberEditor Powered by Blogger