2004-02-19
 

MELBOURNE - Ik typ dit, gezeten op mijn bed. De ventilator draait overuren. De wind chill factor is het enige dat mij redt van acute oververhitting!

Het hostel heeft een nieuw offensief geopend in de strijd tegen de voortschrijdende vervuiling; 's ochtends lijkt de keuken hier een slagveld - alleen het verarmde uranium ontbreekt... Overal vieze borden, etensresten en snurkende Britten. De voornaamste strijders in deze oorlog zijn drie zwaarlijvige dames uit Canada (ik mocht ze helaas niet fotograferen, misschien later), die op agressieve wijze proberen mensen aan te zetten tot afwassen. Ze zijn niet te beroerd om mensen uit hun bed te trekken om de afwasborstel ter hand te nemen. Het zal duidelijk zijn dat dat mij nog niet overkomen is; het voedsel is nauwelijks mijn huig gepasseerd of dat bord staat alweer schoon in de kast!

Ik schijn oplettende lezers te hebben, zowel bij de Rabobank als bij het reisbureau! Gisteravond werkte mijn bankpas plotseling weer, en vanmorgen belde China Airlines. Geweldig.

Gelukkig heb ik geen writers-block, arme Steve den Beste. Maar ik kan dan ook over van alles schrijven, lopende zaken of persoonlijke belevenissen. Ik weet ook totaal niet wat mensen interessant vinden om te lezen. Maar schrijvers beweren vaak dat ze puur voor zichzelf schrijven, en dat dat de beste manier is. Laat ik me daar maar aan houden.

Ik probeer in ieder geval altijd wat interessante links naar anderen te gebruiken - als ik dan zelf niet interessant ben, kan ik altijd nog anderen inschakelen! Ik ben tegenwoordig relatief weinig online, maar heb wat code geschreven om interessante websites voor mij te downloaden, zodat ik zo ook in het (beperkte) comfort van dit hostel kan lezen. Enkele sites op mijn download-lijstje (~/.fetchwebrc):

Ik lees veel blogs (weblog --> we blog --> blog); een goede nieuwsbron! Ik zou willen dat meer van mijn vrienden en bekenden (of onbekenden!) een blog bijhielden. Bijv. bij Blogger kan dat eenvoudig en gratis.

kernel panic

Enkele dagen geleden lekte de broncode van wat Microsoft software uit (een deel van de code voor Windows 2000 en Windows NT). Ik wil computerprogrammeurs aanraden niet naar de code te kijken, om te voorkomen dat dat ooit tegen je gebruikt wordt (en nee, dat is helaas niet overdreven). Iemand maakte echter een analyse van het commentaar in de broncode. Commentaar luidt bijvoorbeeld:
private\shell\lib\util.cpp:
// TERRIBLE HORRIBLE NO GOOD VERY BAD HACK
Het lijkt er op dat er nog al wat hacks nodig zijn om allerlei andere software te laten werken. De Microsoft-programmeurs markeren ze in ieder geval duidelijk! Microsoft lijkt het allemaal nogal serieus op te vatten; waar zijn ze bang voor? Iemand zette bij wijze van grap de Linux-broncode online met als title "kernel source here", en werd terstond in beschulding gesteld voor het breken van copyrights!

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger