2004-02-08
 
MELBOURNE - Errug warm vandaag. En bewolkt. Te warm om wat dan ook te doen... *puf* *puf*. Maar in Nederland schijnt het nauwelijks minder warm te zijn.

Ik heb het al eerder gehad over dat magische woord gratis dat Nederlanders altijd in grote knipperende neonletters zien... Wel, in de zomermaanden worden hier vier gratis klassieke concerten gegeven door het Melbourne Symphonic Orchestra. In de Kings Domain Gardens komen duizenden mensen bijeen om het gebeuren te volgen.. Ik weet wel *iets* van klassieke muziek, maar ben zeker geen kenner. Sommige stukken vind zijn erg mooi, en da's voldoende. Je hoeft tenslotte ook geen kok te zijn om te weten hoe lekker eten smaakt.

Zaterdagavond werden drie muziekstukken ten gehore gebracht, en je zag de mensen genieten, zoals ze daar zaten en lagen in het park op hun dekens en met hun picknickmanden. Ik was er met Cathriona, en we hadden de beruchte vier-liter-tien-dollar wijn (in een kartonnen doos!) meegenomen, om optimaal van de muziek te kunnen genieten.

Het eerste muziekstuk was van ene Edward Elgar (nooit van gehoord). Maar het klonk prachtig. Het tweede stuk was van Chopin, Piano Concerto No.1 in E-minor, Op.11, dat overigens het tweede pianoconcert is dat de Poolse componist schreef. Het was interessant te horen hoe het pianospel 'speelde' met de rest van het orkest.

Tenslotte waren er dan de beroemde klanken van de vijfde symfonie van Beethoven (ta-ta-ta-taaah). Het programmaboekje beschreef het als 'gefundeerd op een essentiele dynamiek van strijd', en werd onder andere gedoeld op de strijd die Ludwig van Beethoven voerde met zijn toenemende doofheid. Het leverde in ieder geval prachtige muziek op; Beethoven was de ster van de avond! Na een langdurig applaus ging het publiek tevreden naar huis. Er zijn nog twee van dit soort klassieke avonden, en ik ben zeker van plan nog eens te gaan; de eerste voorstelling heb ik helaas gemist (met een vertolking van Dvoraks Symphony of the New World.

Daarna wat op het Federation Square gezeten, nog wat van de wijn gedronken en de newsticker op het gebouw van televisiestation "7" bekeken. Plotseling begon er iets te vibreren tegen mijn dij - het was mijn telefoon. Zus Martine belde. Alles goed in Amsterdam; en nog wat technische discussie met Martijn. Ik weet niet hoe zinnig ik klonk na de wijn :-) Uiteindelijk hostelwaarts gekeerd.

Vanochtend werk ik wakker met een ligt vermoeden van een kater in mijn schedel; maar niets ernstigs, zodat ik nu al weer vrolijk kan typen.

PHP is soms vreemd...

 % php4 -r 'echo (0=="foo") ? "true\n" : "false\n";'
 true
Huh?!

De wapenwedloop tussen spammers en anti-spammers duurt voort; tegenwoordig proberen spammers allerlei spamfilters te omzeilen door willekeurige woorden in hun emails te plaatsen... dat levert dit soort dadaïstische poezie op:

   trinidad aback eater d's party jocund cereus convulsion conversation
   gubernatorial bam embarcadero evolutionary covariate fusillade propos
   altar combustible conscientious telltale acre ceramic quartic preachy
   reactant syllabi weighty whinny coleman bravura communion textural
Uiteindelijk zijn mijn spamfilter toch slimmer...

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger