2004-02-20
 
MELBOURNE - Een vredige vrijdag in Melbourne. Het weer is veelbelovend.

Gisteren slaagde ik er eindelijk in een wederzijds bevredigende dialoog te starten met het kantoor in Sydney van China Airlines, de Taiwanese luchtvaartmaatschappij die mij naar verre streken voert - en hopelijk ook weer terug! In haar beste Engels legde de dame (met wie ik al enkele malen belde, de laatste weken) uit hoe de situatie was. Zoals het er nu naar uitziet, ga ik begin maart weer op reis. Waarheen? Nou, terug naar Nederland. Rechtstreeks naar Nederland? Hmmm... waarschijnlijk niet. Ik heb stop-overs in Taipei en in Bangkok, en zal de gelegenheid gebruiken om nog wat laatste reisavonturen uit mijn vliegticket te persen, voordat ik terug ga naar Nederland. Hoe ik precies ga reizen weet ik nog niet, maar er is voldoende te zien, denk ik. Bijkomend voordeel is dat mijn alhier gepubliceerde reisverslagen weer wat interessanter worden, en ik eindelijk weer eens met iets anders kan beginnen dan met dat eeuwige "MELBOURNE -".

Het andere goede nieuws van gisteren was dat mijn bankpas weer werkte! De nieuw hervonden financiele vrijheid heb ik natuurlijk direct misbruik voor de spreekwoordelijke drank, drugs, gokken en vrouwen :-) No worries. Maar ik ben blij dat een en ander weer werkt. Mijn credit-card werkt echter niet; nadat die 'in vreemde handen' is geweest na de diefstal van enkele weken geleden, is die natuurlijk niet meer veilig, ook al heb ik 'm weer terug. De dief kan eenvoudig de nummers genoteerd hebben en wachten op mij om de pas te deblokkeren - als dat mogelijk zou zijn.

De Groot-Mufti (de oppermoslim) van Australie heeft een interessante theorie over de 'ontdekking' van Australie. Vaak wordt daarvoor verwezen naar de Engelse kapitein Cook. Nederlanders zullen eerder denken aan Abel Tasman, die Cook zo'n 140 jaar voorging. Tasman was overigens niet de eerste Nederlander in dat gebied, maar dat is een Ander Verhaal(tm). Hoe dan ook, Groot-Mufti Taj Al-Din Hamed Abdallah Al-Hilali riep tijdens een recent bezoek in Libanon niet alleen op tot een jihad (gaap), nee, hij had ook ontdekt hoe Afghaanse moslims als eerste non-Aboriginals Australie ontdekten:

[...] That is, Islam had roots deep in the Australian soil and read the Qur'an and called to prayer before the bells of the churches rang in Australia. The best evidence of this is the hundreds of mosques in the center of Australia built by the Afghans. Some of them were destroyed, and others were turned into Australian archeological museums, and still others remained unharmed, and they bear a history that proves that Islam has roots and ancient connections to Australia. But because they did not have the proper conditions to continue to exist, such as schools, propagation of the religion, and connection to the Islamic world, the first generation of our Afghan ancestors dissolved [...]
Dat is een fijne gedachte als we zondag het Islamitisch nieuwjaar vieren (het wordt 1425).

PATS! Dat was het einde van een mug of mozzie zoals de Australiers ze noemen. De kleine nachtelijke terrorist had zijn haar bloederige feestmaal gelukkig nog niet genoten. Hopelijk zijn er niet meer. Volgens mijn boek zijn ze van het geslacht Culex, en steken alleen de vrouwelijke muggen, met zes scherpe steekorganen in een hol orgaan, dat bevestigd is aan de kop [vul in flauwe grappen over vrouwen die bloed zuigen, steken, holle organen aan hun hoofd bevestigd hebben, enzovoort].


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger