2004-01-24
 
MELBOURNE - Vandaag is het zaterdag, zonnig met een briesje. Het is ook het begin van een lang weekend, maandag is het Australia Day.

Donderdag zag ik Cold Mountain in de bioscoop met Cathriona; een film met als decor de Amerikaanse burgeroorlog. Een zuidelijke deserteur maakt een zware zwerftocht naar zijn geliefde, die hem ook nooit vergeten is. Ondertussen wordt hij op de hielen gezet door een soort zuidelijke gestapo (de Home Guard). Het actie-element in deze film is een stuk minder dan in de andere films die ik recentelijk zag. Maar het was een aardige film, drieeneenhalve ster. Alleen, wat deed die rare albino met een bloedneus in het verhaal?!

Vrijdag bezocht ik een van de universiteiten van Melbourne, Swinburne. Met een supercomputer had men een 3D-tocht door het zonnestelsel berekend, en die mogelijkheid liet ik me natuurlijk niet ontgaan... gewapend met zo'n grappige bril. De beide glazen van de bril filteren verschillende kleuren, en een 3D-film geeft de beide ogen daarmee een iets verschillende beeld van de film; en daarmee de illusie van diepte. Hoe dan ook, het was best indrukwekkend. Ik dook bijna weg toen een van de manen van Jupiter op een ramkoers met mij leek; het bleek gelukkig niet zo ernstig :-) Na de negen planeten was er nog wat extra aandachtvoor Mars. Verse 3D beelden van de Spirit, waarvan overigens weinig meer vernomen is, de laatste 48 uur.

Vrijdag was ook het Chinese nieuwjaar... het begin van het Jaar van de Aap! Cyclus 78, jaar 21 (Jia-Shen), maand 1 (Bing-Yin), dag 1 (Geng-Zi). Maar opvallend weinig vuurwerk hier in Melbourne.

Tijdens mijn bezoek aan Bangkok, augustus vorig jaar, was ik van plan om Pedro Ruyzing te bezoeken, een Nederlander die daar al sinds 1995 in de gevangenis zit wegens drugssmokkel. Het kwam er toen niet van, maar ik dacht nog: die gaat voorlopig nergens naar toe, ik zie 'm de volgende keer wel. En wat is er nu gebeurd? Koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander bezochten Thailand en de Thaise koning en Bhumibol. En nu is Pedro Ruyzing is vrijgelaten!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger