2004-01-11
 
MELBOURNE - Het is weekend! Vandaag (zaterdag) is een warme dag hier - het is hartje zomer! Ik zal mij zo eens bij het lokale internet-cafe vervoegen... Ik heb niet zoveel te melden eigenlijk, het is *rustig* hier in januari.

Zelfs terroristen zijn niet ongevoelig voor modetrends, zo blijkt uit het recente nieuws. Voor dames is er nu de explosieve tampon ofwel de womb-bomb. Heren en dames kunnen beide ook kiezen voor explosief schoeisel. En voor de heren hebben de Amerikanen de dickflap ontwikkeld... (BelmontClub)

Ik heb Steven Pressfields Tides of war uitgelezen. Het gaat over de historische figuur Alcibiades ('Alkibiades'), een geniale generaal en charismatische leider die een haat-liefde verhouding onderhoudt met Athene. Decor is de Peloponnesische Oorlog, uitgevochten tussen Athene en Sparta, 431-404 v. Christus. Het boek weet de interessante geschiedenis te combineren met een soort Gladiator-achtige beschrijving van veldslagen. Aanrader. Nu op zoek naar een volgend boek!

Cathriona ging naar de kapper.

Ik schreef al eerder over de vele ruimtevaartuigen die Mars bezoeken; tot dusverre lijkt alleen de Amerikaanse Spirit er in geslaagd veilig te landen en foto's te versturen. Er is wel enige zorg dat het wagentje zich vastrijdt in de landingsballon, maar het ziet er verder veelbelovend uit. En nu lees ik vannochtend in The Age dat president Bush een nieuw programma voor bemande ruimtevaart naar de maan en Mars gaat aankondigen. Heeft Saddam daar misschien zijn wapens verborgen? :-)

Ik heb ook een nieuw boek gevonden, Le Morte Darthur, van Sir Thomas Malory: de verhalen van koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. Het werd gepubliceerd in 1485, en het wat archaische Engels is wel een uitdaging... Maar het is erg interessant, genoeg om me even bezig te houden... Koning Arthur is overigens niet zo heel erg heldhaftig, ik las net hoe hij alle in mei geboren kinderen wegwerkte, omdat volgens een profetie een mei-kind hem zou vernietigen. Maar natuurlijk overleefde er eentje...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger