2004-01-18
 
MELBOURNE - Donderdag zag ik The Last Samurai... wat zal ik daar nu eens van zeggen? Het verhaal speelt aan het eind van de 19e eeuw; een Amerikaanse militair (Tom Cruise) met nachtmerries over het doden van indianen gaat naar Japan om er het nieuwe, moderne leger te trainen. Dat leger moet de strijd aanbinden met de laatste samoerai - de 'ridders' van Japan die hun leven gewijd hebben aan het volgen van hun erecode van discipline, eer en opoffering. Wel, de Amerikaan wordt gevangen genomen door deze samoerai, en wordt een van hen... enzovoorts... Het blijft nogal onduidelijk waarvoor de samoerai nu precies vechten, en wat er nu precies bereikt werd met al dat geweld. Zoals films met Japanners betaamt heeft de film de nodige 'Miyagi-momenten', waarbij de Amerikaan uiteindelijk het licht ziet na een of andere Japanse wijsheid over too many minds of kersenbloesem... De strijdscenes waren aardig, al ben ik natuurlijk verwend na The Return of the King. Positieve punten waren dat Japanners ook echt Japans spraken, en dat de 'obligate' liefdeslijn toch niet verplicht bleek. Ik vond Tom Cruise echter niet echt overtuigend, hoe hard hij ook zijn best deed met zijn bebloede en bemodderde gezicht. Geen slechte film, maar ook niet geweldig. Terzijde, toen ik op Google zocht naar de aanvangstijden, kreeg ik dit als eerste link.

Om ca. half twee 's nachts kreeg ik nog een telefoontje van Jip! Zijn verjaardagscadeautje ('Hoppie', zusje van Skippie) was eindelijk aangekomen. Goed! En zondag belde 'ie alweer!

Er lijkt ook weer een nieuw Windows-virus in omloop; ik krijg zo'n dertig e-mails per dag, zogenaamd van Microsoft, en als onderwerp bijv. 'Security patch'. Bijgesloten is een uitvoerbaar bestand van zo'n 140K, en als je daar als Windoows-gebruiker op klikt krijg je het virus! En helemaal gratis! Een gedegen analyse (strings upgrade578.exe | less :-) leert dat het virus zichzelf probeert te verspreiden via Outlook (Express) mail en nieuwsgroepen, en Mirc. Er wordt nog getracht wat de downloaden van een Braziliaanse website, en wat registry-aanpassingen. Oppassen dus voor wie vatbaar is...

En wat hiervan te denken? Een interview met John Rhys-Davies (de dwerg Gimli in Lord of the Rings):

And there is a demographic catastrophe happening in Europe that nobody wants to talk about, that we daren't bring up because we are so cagey about not offending people racially. And rightly we should be. But there is a cultural thing as well. By 2020, 50% of the children in Holland under the age of 18 will be of Muslim descent. You look and see what your founding fathers thought of the Dutch. [...] But if it involves the replacement of Western civilization with a different civilization with different cultural values, then it is something we really ought to discuss, because, g**dammit, I am for dead white male culture.

Vrijdag ontmoette ik Jim in The Joint, een bar vol 80's-muziek en backpackers. En een groot aantal doven, die als enige geen last hadden van de muziek, maar wel allerlei obscene gebaren maakten. Tenminste, zo leek het. Zaterdag heb ik niet veel uitgevoerd, dus vandaag, zondag, wordt een dag vol met activiteiten! Zometeen naar het Braziliaanse festival, en daarna naar de gevangenis (gaol), ofwel het gevangenismuseum.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger