2004-01-13
 
MELBOURNE - Dinsdag. Een prachtige dag! En het is ook nog de dag waarop mijn zus Martine de respectabele leeftijd van 30 jaar bereikt! Gefeliciteerd!!!

Tijdens mijn laatste internetcafebezoek zat ik vredig wat e-mail te lezen, toen ik op mijn schouder getikt werd. Een puisterige tiener van Aziatische origine wilde mij er op wijzen dat vanaf heden geen zelf-meegebrachte laptops meer geduld werden in dat internetcafe. Er kwam nog wat nauwelijks verstaanbaar gebrabbel over computervirussen in het LAN etc. He - ziet dit er uit als Windows?! Uiteindelijk kwam 'ie met 'Policy from the management'. Oh well... tenzij ik het 'management' nog een keer persoonlijk tref, moet ik uitwijken naar een ander internet-cafe, waar de beheerders wat slimmer of ongeinteresseerder zijn.

Gisteren las ik Michael Moores 'Stupid White Men'. Het boek is een grappig-bedoelde aanval op de Amerikaanse maatschappij en met name op president Bush. Het boek staat hier al sinds jaar en dag in de bestseller top 10 (samen met z'n nieuwe 'Dude, where's my country'). Ik vond het boek niet erg overtuigend. Het eerste hoofdstuk, dat beschrijft hoe de diverse Bush-getrouwen de verkiezingen in Florida manipuleerden, was nog wel het interessantste. Maar ik kan de beschuldigingen niet controleren, en Moores geloofwaardigheid is wat... wankel. Vervolgens gaat het verder over hoe commercie zich in het onderwijs genesteld heeft, hoe slecht blanken zijn, hoe slecht mannen zijn en natuurlijk hoe slecht Bush is... Om dan vervolgens te concluderen dat bijna alle kwaad waarvan Bush beticht wordt, eigenlijk al door Clinton ingevoerd werd...

Het boek was soms inderdaad wel grappig, en inderdaad zitten er wat dingen scheef in Amerika, maar of dit boek daarbij zal helpen... In ieder geval geeft Moore (de poor man's Naomi Klein)wel de oplossing voor het Noordierse conflict: bekeer alle protestanten tot het catholisisme... Dat niemand daar eerder op gekomen is!

Ik las ook de C# Language Specification, maar daar zal ik verder over zwijgen.

Volgens vader ligt de toekomst van de wereld in Azie, in China om precies te zijn. Misschien moet ik me daar dan maar vestigen?

(defun snip-mail (r-begin r-end summary)
  (interactive "r\nsSummary:")
  (let ((line-num (count-lines r-begin r-end)))
    (delete-region r-begin r-end)
    (insert (format "[snip%s (%d line%s)]\n" 
		    (if (= 0 (length summary)) "" (concat ": " summary))
		    line-num 
		    (if (= line-num 1) "" "s")))))

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger