2004-01-22
 
He pa, dat lijk jij wel, die foto rechts :-)

MELBOURNE - Na een aarzelende start dreigt ook dit weer een stralende dag te worden. Wat fijn!

Ik lees regelmatig het Nederlandse nieuws, om toch een beetje op de hoogte te blijven. Gisteren kocht ik hier Dutch Weekly, een krantje met Nederlands (-georienteerd) nieuws voor Australie en Nieuw-Zeeland. Het nieuws is niet echt verrassend; het interessantst zijn wel de advertenties. De Echte Krokketten en Fricandellen zo als ze ook in Holland Smaken! (incl. spellingsfouten: :-). Er worden veel schotelantennes aangeboden, en bitterballen. Kaas, bungalows. Festivals met *echte* klompendansers, steltlopers, huzarensalade! Maar het allerbelangrijkst, je ziet overal gratis informatie, proefnummers, installatie.... Gratis... dat magische woord dat het Nederlandse hart sneller doet kloppen...

De vorige keer sprak ik al over stroopwafels. En nu dit. Begin ik Nederland misschien toch nog te missen? :-) En terwijl ik dit schrijf hoor ik het Amsterdamse accent hier op het terras. En nu pas hoor ik dat 't Engels praat.

Behalve Nederlandse immigranten wonen er ook nog wat aboriginals (geen idee wat de politiek-correcte term is op dit moment, laten we het Rob Oudkerk vragen :-). Bijna zonder uitzondering (Cathy Freeman) zie je aboriginals in een deplorabele toestand. Dronken, bedelend, agressief, en het liefst allemaal tegelijk. Er moeten ergens in Australie ook nog geslaagde aboriginals wonen, maar ik ben er nog nooit een tegengekomen. Vooroordelen worden bevestigd. De meest meevoelende commentaren die je over ze hoort is dat Aboriginals genetisch nu eenmaal heel snel dronken worden. Tja. Da's lekker goedkoop, zou een Nederlander zeggen.

Ik ga nu naar het internetcafe (naast de wapenwinkel!).


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger