2003-12-28
 
MELBOURNE - Zaterdag. Zondag. Kerst 2004 is definitief voorbij, en het is een stralende dag in Melbourne. De stad is vol met mensen die proberen geld te besparen door zoveel mogelijk te kopen - in de after-christmas sales. Gisteren stond er vanaf zeven uur 's ochtends (!) een rij voor warenhuis Meyer, en overal zie je mensen met drie, vier grote tassen met spullen. Ikzelf beperkte me tot een shirt met wat barokke decoratie... zie foto rechts: in mijn enorme ijdelheid heb ik nog maar eens een foto van mezelf geplaatst :-)

Het Beagle2-ruimtevaartuigje (niet groter dan een paraplu), laat weinig van zich horen sinds het op Mars geland is, of zou moeten zijn... De bedoeling was dat het zich op eerste kerstdag zou melden met 9 tonen, gecomponeerd door de Britse popgroep Blur. Maar het blijft stil vanaf de Rode Planeet. Misschien kan men de volgende keer de popgroep zelf sturen om de muziek te verzorgen? Er was al enige kritiek op de Beagle2 en het lage (40M pond....) budget. Alle hoop is overigens nog niet opgegeven, maar het ziet er niet goed uit. Een Japanse sonde was al eerder verloren gegaan, zodat we onze hoop nu moeten vestigen op de twee Amerikaanse wagentjes Spirit en Opportunity, die Mars in januari 2004 aandoen.

Weinig nieuws hier. Het is erg warm, en de stad lijkt in afwachting van het nieuwe jaar. Ik probeer wat Australisch nieuws te lezen; The Age is de krant van Melbourne en omstreken. Geen slechte krant. Verder is internet een belangrijke nieuwsbron, te meer daar er hier geen televisie is. Nou ja, overdag kan ik in het cafe hieronder gaan zitten kijken naar cricket. Maar zo erg is de verveling nog niet. Morgen eens kijken of er wat werk te doen is; nu nog maar even genieten van een zonnige zondagmiddag.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger