2003-12-26
 
MELBOURNE - Tweede Kerstdag, of Boxing Day, zoals men het het hier noemt. Ik heb het overleefd - dit in tegenstelling tot een groot aantal kalkoenen en ander gevogelte, en andere dieren. Daarom nu een minuut stilte.

(...)

Kerst was wel wat anders dan in andere jaren. Zoals ik eerder al aangaf, is het moeilijk om in een kerststemming te komen in de zomer... maar zo makkelijk gaf ik me natuurlijk niet gewonnen, en probeerde hardnekkig dat Ouderwetse Kerstgevoel(tm) te ervaren...

Mijn vorige schrijfsel is van Kerstavond; zoals verwacht gaven de Aziaten niet zoveel om kerst, en was het internet-cafe gewoon open. En gewoon vol met schreeuwende kids - I'LL KILL YOU, YOU FUCKING CUNT - jongens, het is maar een *spelletje*... Dat hielp mijn kerststemming natuurlijk ook niet echt :-) Daarna ging ik naar Cathriona en Caroline, die in een Italiaans restaurant werken. Wat pizza gegeten, wijn gedronken, wat reiservaringen uitgewisseld. Waarom denken mensen dat 'Dirk' een Duitse naam is?

De hele eerste kerstdag heb ik niets noemenswaardigs gedaan. Gisteravond (de avond van 1e Kerstdag) had ik allereerst een eenvoudig doch geslaagd kerstdiner met Cathriona; aangevangen met een geslaagde pompoenensoep ging het verder met kip (geen kalkoen meer te krijgen), brocolli en aardappelen. En tenslotte was er nog een zg. Christmas Pudding, met slagroom. Daarbij wil ik in het bijzonder even de aaandacht vestigen op de slagroom. Bij gebrek aan degelijk keukengerei was ik genoodzaakt de zaak met vork in stijve toestand te brengen. Twintig minuten later besloten we dat niet-zo-heel-stijve slagroom eigenlijk ook best lekker is. En zo zou het zijn.

Afgezien van wat winkels in Aziatische handen was er werkelijk niets geopend in Melbourne. Dus wat er te doen behalve het lezen van een boek? In de gemeenschappelijke ruimte van hostel Mick & Bev staat een aantal comfortable banken en gewapend met koffie en boek is het geen slechte plek om de avond door te brengen. Maar ja, de gemeenschappelijke ruimte moet je natuurlijk met de andere hostelbewoners; in dit geval een aantal Engelsen. Qua uiterlijk, lawaai en gedrag moeilijk te onderscheiden van Orks. Terwijl ik midden in een veldslag zat tussen Atheners en Spartanen, dronken de Orks hun Victoria-Bitter bier, met bijbehorend geboer en geschreeuw... Het 'gesprek' was een overstaanbare geluidsmuur met 'fucking' als specie.

Gelukkig kan ik me tamelijk gemakkelijk concentreren op mijn boek; helaas was na verloop van tijd een der Orks dermate van de wereld, dat hij naar de bank tegenover die van mij strompelde om daar in een diepe slaap te verzinken... Terwijl de Spartanen inmiddels gezegevierd hadden, keek ik over mijn boek naar de bank tegenover mij. Ik verwachtte een onsmakelijke anti-peristaltische eruptie, waarbij een kerstdiner over de bank en de vloerbedekking gedrapeerd werd. Dat gebeurde echter niet, verbazingwekkend genoeg. Zijn maaginhoud bleef binnenboord - zijn blaasinhoud daarentegen... Dat was voor mij het sein om me maar terug te trekken in bed.

En met goede reden! Alsof ik nog niet genoeg had van de Orks, gingen we vanochtend naar The Return of the King, het laatste deel in de The Lord of the Rings-trilogie. Het was tamelijk druk in de bioscoop; een enkeling was verkleed als Middenaardling. Ik zal niets verklappen - maar het was wederom een imposante film. Niet de beste van de drie; en het einde duurde te lang. Maar goed, het is volbracht. Sommige mensen vragen zich af hoe het toch zit met het seksleven van, bijvoorbeeld, de elven. Tolkien was nogal gekant tegen seks-voor-het-huwelijk, maar Arwen is al 2700 jaar oud als ze Aragorn ontmoet. Dat vergt wel enige zelfbeheersing van Elfse zijde! Wel, er is gedegen onderzoek (PDF) naar gedaan. Dit is wat Tolkien er zelf over zei.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger