2003-12-21
 
MELBOURNE - Nog immer in Melbourne. Waar het gisteren, zaterdag, motregende. En vandaag, zondag, pijpenstelen regent.

Vrijdagavond ging ik uit in het (volgens sommigen) hippe South Yarra / Prahan, in het zuid-westen van Melbourne. Ik ontmoette Jim, een kamergenoot uit Sydney, en ook al Ier. En natuurlijk was hij vanaf het middaguur aan het drinken, zodanig dat hij telefonisch lastig verstaanbaar was. Maar goed, enkele trams/treinen later waren we er. Het gebied is vol met cafe's, bars, winkels en drinkgretige mensen. In cafe O'Reilly's ontmoetten we wat van Jims vrienden, hardware engineers, hier en daar wat moeilijk verstaanbaar vanwege bier, Iers accent.

De avond kenmerkte zich verder door pints (Toohey's-bier), een middelmatige rockband en enthousiaste, onduidelijke gesprekken... nou ja, zo verloopt dit soort avonden nu eenmaal. Tegen een uurtje of twee leek het mij wel welletjes: tijd om mijn bed op te zoeken. Ik moest er tenslotte weer vroeg uit, hout hakken, koeien melken, etc.:-). Maar hoe kom ik weer thuis? Trams/treinen reden niet meer. Het bleek *onmogelijk* een taxi te nemen - ze waren allemaal vol. Na meer dan een uur vergeefs proberen, bleef er nog maar een ding over: lopen.

Terwijl Nederland zich opmaakte voor het avondeten, rende ik door de nacht - niet de eerste keer, maar de lucht was hier een stuk schoner dan in Bangkok of Kuala Lumpur! Na eerst de verkeerd kant opgestuurd te zijn, ging ik via Chapel Street naar het noorden, en boog toen af naar het noord-westen. Over de Yarra-rivier. Langs het MCG en de stadions. Door de prachtige Alexandria Gardens. En tenslotte kwam ik aan in het zuidoost-punt van de denkbeeldige rechthoek die het centrum ('CBD' ofwel Central Business District) van Melbourne omsluit. Het was er druk; ik rende verder naar de noordwest-punt; en daar bereikte ik Spencer Street. Toen hoefde ik alleen nog maar nr. 575 te vinden en ik was thuis. Een snelle douche om het zweet weg te spoelen, en het was kwart over vier voordat ik mijn hoofd te ruste legde. Om om 09:00 weer op te staan. En we zijn in het heden!

Hmmm... de baard van Saddam? Een baardig iemand vroeg zich af hoe die baard zo snel kon groeien...

a 15cm beard in 9 months? (2.50 / 4) (#129)
by goldwada on Mon Dec 15th, 2003 at 03:47:00 AM EST

that's 4mm per week, seems like about the upper limit.
maybe he started growing it earlier?  or maybe there was a
can of super-gro involved.

my number is based on my own analysis from the widely
published photos.  beard looks to be at least 10cm long in
the photos, but the hair is scraggly.  my own beard with
similar type of scraggliness was about 50% longer when
straightened.

Het hostel waar ik verblijf is best aardig; een probleem is dat er mensen zijn die m'n melk, yoghurt uit de koelkast stelen. Ik overweeg een sterk laxeermiddel (TurboLax) in een pak melk te stoppen om de dader ervan te overtuigen dat hij beter z'n eigen spullen kan kopen... Een ander punt is het nogal schaamteloze gedrag van een kikker en een beer hier...

Oh, ik moet ook nog wat schrijven over de extended versie van The Two Towers die ik gisteravond zag... Ik had 'm nog maar eenmaal gezien, op de eerste rij van de IMAX-bioscoop in San Francisco, eind vorig jaar. Dat was wat inspannend voor de nek, en de veldslagen waren wat *erg* indrukwekkend... Deze keer had ik een betere plek (in een nogal lege bioscoop). Ik was er met Cathriona naar toe gegaan, voor de broodnodige culturele vorming... en de film was geweldig! Minder dialogen dan in het eerste deel (dat ik vooralsnog wel het beste vind), en meer actie. Dat ging er in als lembas! De veldslag rond Helm's Deep is de meest imposante veldslag die ik ooit verfilmd heb gezien. Ik wilde ieder moment een zwaard grijpen om me in de strijd te mengen. Maar naast de gevechten werd de lijdensweg van Frodo erg sterk weergegeven, al is het een tijdje geleden dat ik de boeken las... De lopende bomen vergden wel het uiterste van mijn Middenaardse voorstellingsvermogen. Volgende week is het eindelijk tijd voor The Return of the King.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger