2003-12-23
 
MELBOURNE - Maandag: de hele dag regen. Dinsdag: een stralende dag. En hier zit ik in dit internet-cafe annex aziatisch gaming-hol... Q: Can I use the internet please? A: Yes - but there's a war on in fifteen minutes. Hmmm... ik zit dus midden in een oorlog; in deze hoek blijft het echter bij wat schermutselingen, en ik kan zelfs de verschrikkelijke achtergrondmuziek in de pauzes tussen de nummers op mijn Morbid Angel kerst-cd... Michael Jackson hoor - Sweet young thing. Tja. Een kleine vloot aan ruimtevaartuigen is op weg naar Mars, vanuit de VS, Europa en Japan. Marsmissies gaan vaak mis; een op de drie komt uiteindelijk ook in werkende staat bij of op de rode planeet aan. De Japanse Nozomi heeft reeds het contact met moeder Aarde opgegeven. De Amerikanen sturen de wagentjes Spirit en Opportunity, die resp. 4 en 25 januari van het volgend jaar op Mars aan hopen te komen.

De Europese bijdrage is de zg. Mars Express. Op 19 december is de de lander, suggestief genaamd Beagle2 afgescheiden van het moederschip, en hopelijk zal op 25 december de 'atmosfeer' (nou ja) bereikt worden (details).

Als ze dan uiteindelijk toch veilig geland zijn, wacht hun ook nog een storm, die wellicht Martiaans zand in hun elektronische ogen zal strooien (hoewel...). Ben benieuwd naar Kerstmis hier; het blijft vreemd (voor mij), kerst in de zon. Vorig jaar een Thaise(!) kerst in Chicago, ditmaal een Ierse(?!) kerst in Melbourne. Ik hoop morgen nog wat te gaan werken, en daarna breekt kerstavond genadeloos aan. Ik heb verder geen plannen... ik ga wat in de bar hangen ofzo... Voor de verdere kerstdagen zijn er verschillende mogelijkheden; nog geen beslissing genomen. Ik wil in ieder geval Return of the King graag zien! De kerst-foto hierboven is met levensgevaar genomen -- iedere keer als je probeert een foto te maken in een van de winkelcentra, komt een veiligheidsbeambte aangerend die zegt dat dat niet mag... het is hier een vrij land, toch? Morgen (24 december) is mijn lievelingsneefje Jip jarig... gefeliciteerd alvast! Vorig jaar zat ik in Sunnyvale, Californie, op bezoek bij Arean. We besteden de nacht aan bijpraten over zoveel dingen en we hadden ook beide een internetverbinding tot onze beschikking... toen plots het bericht binnenkwam dat ik oom was geworden van Jip... En nu is 'ie al een jaar! Gefeliciteerd. Je eigen DVDs afspelen mag. Goed nieuws uit Noorwegen.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger