2003-12-30
 
MELBOURNE - Maandag is een hete, broeierige dag, net als zondag. En vandaag was het *nog* warmer, en het waaide. Kan iemand in vredesnaam die föhn uitzetten?! Het stikt hier ook van de vliegen, die het bijna onmogelijk maken ergens rustig te zitten. *puf* *zucht*. Ik ben niet zo dol op dit weer...

Zondag doodde ik wat tijd met lezen van een boek, gezeten in McMahon's bar, hier beneden. Toevallig werd ook net Leaving Las Vegas uitgezonden, in een gecensureerde versie. Terwijl ik me op mijn boek probeerde te concentreren, probeerde de dikke dronken Australier naast mij een gesprek aan te knopen, over een vermeende 'fout' in de film...: "first he said 'i don't give a fuck' and now he starts a fight?!!". Ik antwoordde: "a very astute observation indeed, sir. I think we can conclude he was lying". Twintig dronken minuten later vroeg hij wat goodbye is in het Duits. Na een enkele zin van mij denkt hij dat ik een Duitser ben. Maar hij was dan ook dronken. Mensen schatten me meestal snel in als Nederlander. Raak ik dat accent ooit nog kwijt? Het lijkt onmogelijk...

Na mijn interactie met het internet, zondagavond, was het een rustige avond. Ik las wat van de webpagina's die ik had gedownload om offline te kunnen lezen. De immer interessante Steve den Beste schreef nu eens niet over Irak, maar over ons 'collectieve internet brein'. Het idee is dat (via internet verbonden) breinen ook collectief intelligentie kunnen ontwikkelen, zoals bijv. een mierenkolonie dat doet. Den Bestes voorbeelden van internet-intelligentie zijn niet allemaal even sterk (m.i. zal bewuste samenwerking tussen individuele breinen niet 'automagisch' collectieve intelligentie opleveren). Maar evenzogoed is het prikkelend om te lezen, net als zijn politieke artikelen.

De artikelen van Nederlandse bloggers zijn doorgaans een stuk minder prikkelend. De flauwe grappen van GeenStijl, de nog flauwere (maar soms toch grappige) celebrity-kolder van Nico Dijkshoorn, hmmmm.... Voor de 'politieke analyse' moeten we dan bij Theo van Gogh en gelijkgestemden zijn?! Ik hoop het niet... De immigratieproblematiek en de misstappen van het NRC zijn favoriete onderwerpen. Wel typisch om te lezen hoe Nederland langzaam vergaat... maar gelukkig zit ik hier veilig!

Cathriona en Caroline (foto links) werden ontslagen. Italiaanse restaurants blijken nogal vervelende werkgevers. Of Ierse meisjes blijken nogal vervelende werknemers, dat kan natuurlijk ook. Restaurantwerk moet hier in ieder geval het vervelendst zijn: de slechtste uren en de slechtste beloning (AUS$10,- per uur)

Ik heb Linux kernel 2.6.0 geinstalleerd. Het voelt allemaal wat 'snappier' aan. Mijn Debian was er echter nog niet helemaal klaar voor, ik moest wat init-scripts masseren om modprobe en vrienden, en daarna geluid werkend te krijgen. USB werkt, zodat ik mijn digitale camera kan aansluiten (zie ook TIP, onder). Nu alleen mijn Xircom Cardbus ethernetkaart nog, en ik kan helemaal migreren. ACPI/APM en framebuffer komen later... Helaas kan zelfs de nieuwe kernel mijn toetsenbord niet repareren.. *aargh*

TIP: let er bij aanschaf van een digitale camera op dat 'ie standaard USB Storage ondersteunt. Dan hoef je in de meeste gevallen namelijk helemaal geen drivers te installeren. Nu krijg je doorgaans de (Windows-only...) drivers wel meegeleverd, maar daar heb je dikwijls weinig aan in een internet-cafe: als je ze al bij je hebt, is het meestal niet mogelijk ze daar te installeren. Camera's die USB-Storage ondersteunen zijn in ieder geval de Sony DSC-Px camera's en de Olympus C-150.

Ik ontving nog een telefoontje van Jeannette: het ziet er naar uit dat ik nogmaals oom wordt. Na Martine komt er ook bij de Kellerhuis een tweede telg aan. Over zes maanden sta ik 2-0 achter bij mijn beide zusters! Ik voel nu toch de aandrang me snel voort te planten... Geen tijd te verliezen!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger