Zomer in Finland

Tijd voor een update - het is alweer enige tijd geleden. Een zeer goede reden daarvoor is de buitengewoon mooie zomer die we dit jaar hadden in Finland. Na de vakantie in Z-Korea heb ik verder gewerkt.

werk

Zoals ik eerder schreef, werk ik nu in het MeeGo-team in Nokia; ik werk in het team verantwoordelijk voor het MeeGoTouch-framework, waarmee applicaties geschreven kunnen worden.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit het vertalen van wensen in iets dat we kunnen doen, het coördineren van teams van programmeurs, testers, UI-ontwerpers etc., en het plannen van dat alles. Dit alles vindt plaats door het verwerken van grote hoeveelheden e-mails, vergaderingen, plannen, presentaties, … Het blijkt met name een oefening in time-management.

mu

Programmeren maakt geen deel uit van mijn dagelijks werk, afgezien van wat elisp hier en daar om mijn e-mail, agenda, todo-lijsten etc. te koppelen. Toch tracht ik mijn programmeerbrein scherp te houden, en heb weer wat meer gewerkt aan mu, mijn e-mail zoekprogramma. Een paar nieuwe features, en door het hele programma allerlei interne verbeteringen - betere code, tests, documentatie. Het geeft voldoening om als een ambachtsman dingen te polijsten, de details te verbeteren. Da's het voordeel van een hobby-project: geen deadlines, en ruimte voor eindeloos perfectionisme!

mu is ook onmisbaar geworden voor m'n werk.

sport

Ik ben tamelijk fanatiek met m'n sport; ik probeer elk dag minstens een uur aan sport te besteden – fitness of hardlopen. Met name omdat m'n werk vooral zittend is, is het belangrijk om het lichaam ook een beetje te porren. Afgezien van enkele metabolisch-gepredestineerde magere mensen lijken veel van mijn collega's wat te weinig lichaamsbeweging te krijgen.

Ik ben van plan nog een marathon te lopen dit jaar… maar waar?

blog comments powered by Disqus