Wat is TTB?

TTB is een teletekst browser voor Linux/Unix. Ubuntu/Debian-gebruikers kunnen het pakket eenvoudig installeren (naam: 'ttb'). Anderen kunnen het handmatig installeren, zie de instructies.

Nieuws: (2013-02-08) wijzigigen in de Teletekst website zorgen ervoor dat ttb niet meer functioneert. Maar, er is hoop -- ik ben begonnen met het schrijven van een opvolger voor ttb: ttx; ttx staat nog in de kinderschoenen, maar de basisfunctionaliteit is aanwezig.

Nieuws: versie 1.0.1 is nu beschikbaar! De eerste versies van ttb stammen uit 2004, en nu, mei 2009, zijn we eindelijk bij 1.0.1. De nieuwe versie fixt enkele minimieme probleempjes in versie 0.9.5, die eind 2008 uitkwam. We vieren de nieuwe versie met een geheel vernieuwde website; de oude pagina is ook nog beschikbaar.

Deze blog-entry geeft een historisch overzicht van de ontwikkeling van ttb, voor geïnteresseerden.

De ontwikkeling gaat nu verder met ttb 2.x. Wat die nieuwe versie precies zal bieden is nog onbekend -- suggesties zijn welkom. Voor ontwikkelaars zijn de nieuwe ontwikkelingen te volgen via de GIT-repository.

TTB is geschreven door Dirk-Jan C. Binnema met hulp van anderen, en beschikbaar onder de voorwaarden van de GPLv3 of hoger. Voor problemen of suggesties kunt u contact opnemen via e-mail. In geval van problemen gelieve de relevante softwareversies te vermelden, en ook eventuele foutmeldingen.