Danyang

waterval in Danyang

Ik schrijf dit vanaf het station van Danyang, en in de trein richting Seoul. Danyang, niet te verwarren met de gelijknamige stad in China, of met Damyang, waar eerder waren.

We waren twee dagen in Danyang, of beter gezegd in het toeristendorpje Cheondong zo'n tien kilometer daar vanaf. De grote attractie daar is het Sobaeksan National Park, een natuurpark met daarin een aantal heuvels en bergen.

Gisteren (zondag) hebben we in zo'n 3 uur de Birobong beklommen, met 1432 meter de hoogste piek in het park. Het biedt een prachtig uitzicht over de bosrijke, heuvelachtige omgeving. Het weer was perfect (zonnetje, niet te warm), en de wandeling was precies inspannend genoeg om het bereiken van de top als een (kleine) prestatie te zien, zonder dat het nu echt zwaar is. Ik voelde het wel een beetje in mijn kuiten, vanochtend.

Birobong

Het hele park is de in de Koreaanse stijl - dat wil zeggen: een duidelijk afgebakend pad, superschoon en om de zoveel meter een rustplek. Misschien wat al te georganiseerd voor een natuurpark. Maar goed, het maakt het allemaal wel erg gemakkelijk.

Het was niet bepaald lonely at the top. Vele wanderlustige Koreanen vergezelden ons naar boven. Niet iedereen hier is zo ontzettend aan non-Koreanen gewend, en we werden dan ook een aantal malen gefotografeerd, en kregen onderweg zelfs eten en drinken aangeboden!

Verder gebeurt er niet zo veel daar. Na de wandeltocht ontspanden we ons een beetje in ons verblijf, met wat boeken (ik heb een biografie van Julius Caesar), en wat films (we zagen Festen en Ghost Town). Helaas hadden we er niet op gerekend dat zondagavond het hele dorp leegstroomt; Koreanen hebben namelijk heel weinig vakantie, en dit soort uitstapjes zijn louter voor het weekeinde. In het hele dorp was derhalve alles gesloten, zodat we zonder iets te eten en met slechts een fles water de avond moesten doorkomen. Niet echt een probleem natuurlijk.

Nu gaan we weer verder; we gaan terug richting Seoul voor het laatste deel van onze kennismaking met Korea. Tot nu toe bevalt het erg goed!

blog comments powered by Disqus