donderdag

blog updates

Ik heb een aantal dingen verbeterd aan dit blog, met name wat betreft uiterlijkheden. Voor de huidige incarnatie van dit blog heb ik me eigenlijk voorgenomen technische onderwerpen te mijden; da's niet zo heel eenvoudig gezien de invloed die allerlei technische bespiegelingen op mijn dagelijk leven hebben. Ik ben echter van plan om daarover een apart blog te openen, als ik de machinerie voor dit blog voldoende geolied heb. Een van de dingen die daar kan beschrijven is hoe die machinerie precies in elkaar zit.

De meest in het oog springende verandering sinds gisteren is in het style sheet1. Het was een tijd geleden dat ik me met zoiets bezig heb gehouden, en kostte even tijd om uit te vinden hoe alles ook al weer functioneert.

zaterdag hardlopen

Zoals ik al schreef, vindt hier zaterdag een halve marathon plaats. Ik ben redelijk goed getraind (bijna zo goed als vorig jaar?), en deze laatste week heb ik (na maandag) helemaal niet meer getraind, om de benen goed tot rust te kunnen laten komen.

Het herinnert me aan de optimalisatieproblemen van het nachtelijke studeren voor een examen. Het is bekend dat kennis beter beklijft met een nacht slaap, maar als die kennis er vanwege, eh, planningsproblemen nog niet is, hoeveel uren slaap ik kan dan opofferen voor een zo goed mogelijk resultaat? In mijn ervaring wordt een extra uur slaap dan al snel belangrijker dan een uur studie…

…en bij hardlopen geldt dat nog veel sterker. Anderhalf uur intensief hardlopen twee dagen voor de 'run' heeft een minimaal positief effect op mijn langere-termijn conditie/uithoudingsvermogen, maar werkt wel degelijk negatief voor mijn prestaties van zaterdag. Da's mijn ervaring tenminste.

Ik hoed me voor de meeste hardloopwijsheid/folklore, maar ik probeer altijd wat meer pasta te eten in de dagen voor een race.

kamelot

Kamelot

Foto is van Roy Kahn, zanger van de Amerikaanse band Kamelot die onlangs een concert gaf in Helsinki; ik geef toe, de naam Kamelot klinkt een beetje… tja.

Maar het concert was geweldig, ondanks het feit dat FC Twente die avond verloor van AZ (ik volgde het spelverloop) – en uiteindelijk betekende dat verlies alleen een weekje uitstel van het kampioenschap :-)

Ik kende de band al zo'n tien jaar, maar dit was de eerste keer dat ik ze live zag.

Footnotes:

1 een manier om een bepaalde opmaak te koppelen aan een webpagina

blog comments powered by Disqus